只要你推理解謎能力極高,你將會有機會搵到收藏喺香港嘅大秘寶!

768 回覆
20 Like 62 Dislike
迅間到左FILE 11

追上黎啦挑戰者 我會喺冠軍之地 file16等你

13>14 ING
迅間到左FILE 11

13>14 ING

求提示 個密碼有冇意思?
信件file1 唔係名加日期咩 名就係底個英文
日期係1018 加埋唔係 名名1018做pw咩

利申智障

名用縮寫

縮寫唔係TL咩
利申:IQ負數
迅間到左FILE 11

13>14 ING

我都卡緊
關唔關人名事?
迅間到左FILE 11

13>14 ING

我都卡緊
關唔關人名事?

睇下有啲咩奇怪位
屌file 1都入唔到,睇唔明D字母有咩含意喎
迅間到左FILE 11

13>14 ING

我都卡緊
關唔關人名事?

睇下有啲咩奇怪位

有摩斯同紅字囉
迅間到左FILE 11

13>14 ING

我都卡緊
關唔關人名事?

睇下有啲咩奇怪位

有摩斯同紅字囉

你都識講有摩斯
Lm
卡file 5,搵到但密碼唔岩
Lm

手殘係file 6>File 7 先岩
Lm

手殘係file 6>File 7 先岩

一樣卡6去7
唔明個密碼點構成
迅間到左FILE 11

13>14 ING

我都卡緊
關唔關人名事?

睇下有啲咩奇怪位

有摩斯同紅字囉

你都識講有摩斯

我屌!成題最難係copy and paste會錯位
迅間到左FILE 11

13>14 ING

我都卡緊
關唔關人名事?

睇下有啲咩奇怪位

有摩斯同紅字囉

你都識講有摩斯

我屌!成題最難係copy and paste會錯位

嘩 屌 真係企左係到
藍花巴有冇頭緒?我諗到好攰

官方有俾tips 但我睇完都唔明
File 16: M 和 W在某種情況會令數字增加,而且會有「疊加」的效果。
留意每一行的圖案,只有形成某種排列,才會計算數字。

結合完仲要上下搖動

File 16: M 和 W在某種情況會令數字增加,而且會有「疊加」的效果。

結合完仲要上下搖動

結合完仲要上下搖動
12去13揾唔到類似既地型

不如教下我點做12先
比個馬頭卡左機

你已經好近個答案 連埋隔離幅圖 一齊google就得

藍花巴
我卡左幾日救救我 please

$ 錢 紅 S 金 馬頭 碼頭 乜都試過搞唔掂

google, google map 都試過...

不如教下我點做12先
比個馬頭卡左機

藍花巴

碼頭係岩
個S有咩特別

不如教下我點做12先
比個馬頭卡左機

藍花巴

唔關顏色事 關$ 同 S 事

不如教下我點做12先
比個馬頭卡左機

藍花巴

試下組合兩幅圖 個$符號 顏色其實都不太重要

不如教下我點做12先
比個馬頭卡左機

藍花巴

試下組合兩幅圖 個$符號 顏色其實都不太重要

哇我頂!
係公司屌左出聲!

多謝幫忙~

結合完仲要上下搖動

結合完仲要上下搖動

真係諗唔透 結合係指MW合埋?
這邊有幾位尋寶者十分厲害,而且很樂於助人,願意引導其他人前進。
主持人們只希望大家可以提供「適當」的引導,
讓所有尋寶者可以享受和經歷推理的過程,
在苦惱的時間中,尋寶者才會感受到大秘寶的「意義」,
和有更多思考和反思的空間。

旅程很長,只有最快到終點的人才可以奪到大秘寶,拿到大獎。

很多人都以為這是簡單的「遊戲」,但這絕不是你所想像的。
到越後的 File ,你會知道更多真相,明白整個藍圖。

現在已經 67 天了,我們會在終點默默等待到來的尋寶者。

祝你好運,可以找到大秘寶。

結合完仲要上下搖動

結合完仲要上下搖動

真係諗唔透 結合係指MW合埋?

我懷疑要由 1 同 7 著手, pattern 相對上 significant D
有冇人去到奇案館?
宜家卡左係第一關
有冇人去到奇案館?
宜家卡左係第一關

你直接飛去? 聽講要兩邊夾
你過左MW嘅話俾D提示守望相助下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞