只要你推理解謎能力極高,你將會有機會搵到收藏喺香港嘅大秘寶!

768 回覆
20 Like 62 Dislike
file 4揾街都唔知點搵
有冇人可以比下file 5 去 6嘅提示

留意下個框既方向 同埋粒點代表既數字

呢d我都有諗過 但係點解第一個數字會係6 orz 就係諗唔明呢點 btw thx

我用google map 你睇下佢要你搵邊個位

筷子同條褲到底點揾
毒撚唔出街真係唔知邊度關事

呢d我都有諗過 但係點解第一個數字會係6 orz 就係諗唔明呢點 btw thx

建議你撞吓先
我解完都答唔到你點解第一個係6

我搞唔掂la 不如你比第二個數字我 等我搵下個logic係邊
12去13揾唔到類似既地型

筷子同條褲到底點揾

係諧音 同埋下面建築所在位置

9宮格 再認真啲諗諗

不如教下我點做12先
比個馬頭卡左機

不如教下我點做12先
比個馬頭卡左機

你已經好近個答案 連埋隔離幅圖 一齊google就得

筷子同條褲到底點揾

係諧音 同埋下面建築所在位置

話說我之前以為個建築係旺中
諗住條街用諧音 下面都係諧音

9宮格 再認真啲諗諗

如果個框係代表一個箭咀 你點睇?

呢題又係好on9
先集中第一幅圖 你可能搵左第二個地點 因為太似
記住一個圖案代表一個字 tips:第三個字不是山

不如教下我點做12先
比個馬頭卡左機

你已經好近個答案 連埋隔離幅圖 一齊google就得

哇頂 真係估你唔到 完全冇聽過
又長知識了
file3點開

9宮格 再認真啲諗諗

已解 謝 不過都係同條片第3條一樣 解完都唔明

9宮格 再認真啲諗諗

呢題又係好on9
先集中第一幅圖 你可能搵左第二個地點 因為太似
記住一個圖案代表一個字 tips:第三個字不是山

呢條咁易 過左

9宮格 再認真啲諗諗

畫公仔畫晒出腸喇喎 你解到即係明啦
d半框咪當箭咀咁睇囉 向指住果個方向行
file3點開

file3係乜?太耐世紀唔記得左
file3點開

file3係乜?太耐世紀唔記得左

解左了

未做到file7
file6卡死左 搵左好耐google map都搵唔到

有冇留意YouTube留言

有睇都繼續卡緊
後面難度提升咗
卡咗file7呢度2日

file6個地點 你只要將圖片轉為文字 再善用google就得

都係唔識做 求提示
我可能諗錯左幅圖 又政府架構 又20G 代表乜?

20G唔洗理 幅架構圖應該係啲劇情背景資料
你只需考慮 "紙條下的圖案"

馬 車 龍 樓 諗唔透

顏色都好重要

呢條出得好好
有冇巴打識file16 卡關了

有冇留意YouTube留言

有睇都繼續卡緊
後面難度提升咗
卡咗file7呢度2日

我都係卡左係file7
拆開2個2個咁睇49係 .
唔知關唔關事

我都覺得關事,但係都係諗唔到

諗下紅色數字上面啲字母嘅排列

試下拆開4同9黎諗 諗下同果點有乜關係

明啦 唔該哂巴打!

睇完都唔係幾明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞