只要你推理解謎能力極高,你將會有機會搵到收藏喺香港嘅大秘寶!

768 回覆
20 Like 62 Dislike
個寶係邊到呀依家?

未有
阿里老母, 潛水唔放新 tips, 食屎啦你!!
等我幫你谷人氣

所有答案如下, 想要答案解釋隨便問, 有問必答.

F0. 2824-117-56-13-25 / 08TRUEDARK
F1. li'melIark
F2. SK-38
F3. TL1018
F4. 603573
F5. 203
F6. 653385
F7. 8-40
F8. seabirdhouse3h
F9. CHAIWANTAKKING
F10. 158276349
F11. 29-33
F12. FLOATA-TERMINAL
F13. I
F14. BOSSISDR
F15. Central-Station
F16. 651739628
F17. LOWLEVELSTATION
F18. 60865137
F19. 5713982465096
F20. VA8816
F00. 08TRUEDARK
F21. money,wise
F22. Tsing-Lung-Road
F23. NO.55
F24. 46949765435
F25. LOT-NO.514
F26. 95482376SUSANA
F27. Namo-Amitabha
F28. 232518456511
F29. POLICE-POST

K2. Wong-Mo-Ying (22.403477 114.295034)
K3. 1227843
K4. YGNBCM
K5. 47875880
K6. HLKNIEGHLIFKIGE
K7. 354835843596759
K8. 1473368667767

RED1. 8031264
RED2. IWANTTOLISTEN
RED3. 111
RED4. 81-81-84
RED5. 4715342688
RED6. 2453
RED7. 13248796
RED8. DURLUL-LUDUDR
RED9. BOB
RED10. 252681
RED11. GOODLUCK
RED12. MJAMJFMSJFJMFAy
RED13. DANCINGWITHMR.D

尋寶者,你已被取消奪寶資格了,
可能你不在乎整個藍圖和過程,
但你這個行為已經放棄了奪得寶藏的資格。

謝謝你過去付出的時間, Good Luck。
阿里,我無乜興趣玩,但係咁好彩有人玩贏左的話,你會唔會出post 講
阿里,我無乜興趣玩,但係咁好彩有人玩贏左的話,你會唔會出post 講

幾想知有咩寶咁勁

謝謝你付出的時間。

當有人奪得秘寶我們會發放消息公告,
但一切秘密只有當事人知道。選擇公開與否,會是他/她的選擇。
等我幫你谷人氣

F0. 2824-117-56-13-25 / 08TRUEDARK
F2. SK-38
F3. TL1018
F4. 603573
F5. 203
F6. 653385
F7. 8-40
F11. 29-33
F13. I
F20. VA8816
F23. NO.55

K2. Wong-Mo-Ying (22.403477 114.295034)
K3. 1227843
K4. YGNBCM

RED3. 111
RED6. 2453
RED9. BOB

屌你老母啦柒頭皮, 幫你谷人氣咋!

我唔撚柒鳩屌你個含撚笨柒個老母個生滋甩毛爛臭化花粒白濁梅毒性冷感閪都唔撚柒得嘅!
等我幫你谷人氣

F2. SK-38
F3. TL1018
F4. 603573
F5. 203
F6. 653385
F7. 8-40
F11. 29-33
F13. I
F20. VA8816
F23. NO.55

K3. 1227843
K4. YGNBCM

RED3. 111
RED6. 2453
RED9. BOB

遺憾的說, 尋寶者的資格並不是阿里說了算的
大秘寶是真實的存在, 整個藍圖和過程是人與人之間互動的結果
我的行為正正是要與大家分享寶藏, 這就是大秘寶的真正意義
謝謝你繼續付出的時間

沒有尋寶者, 阿里什麼都不是

You are the few, we are the many. And when the many stop fearing the few...

屌里收皮啦戇鳩中二病柒頭
on9 取消資格?
阿里你知佢係邊個咩,on99
你條仆街中二病
成日唔撚上水, fb 搵撚極你條仆街都唔撚應機
開隻game 又唔撚應人, 抵你俾人爆晒d 答案出黎
on9 取消資格?

你又有道理,不過爆答案嗰嗰咁燥,應該唔會再玩
on9 取消資格?

你又有道理,不過爆答案嗰嗰咁燥,應該唔會再玩

其實我比阿里以為係我
佢block左我fb唔比我pm佢
遺憾的說,近日尋寶者發現主持人惡意刪除面書上有建設性的提問和討論,
這個情況雖然在預料之內,但是我們沒有任何方法阻止。
事實上,尋寶旅程己經進行了很長時間,主持人的所有謎題已經被部份尋寶者完全破解,主持人一直不公開回應進度,又不開放新謎題和 File 30 的連結,還要用橫蠻的手段把尋寶者滅聲。
尋寶者在此呼籲, 主持人一切惡意滅聲行為最終會失去所有尋寶者的「支持」,因而無法得到「自滿」和「喜悅」,這是肯定的!

這個惡意滅聲的情況已經大大影響其他尋寶者原本的計劃和尋寶的興趣,辛苦完成後對新謎題的期待和詢問卻被一一滅聲了,尋寶者感到十分遺憾,但我們的努力不會白費。

我們現在決定若未來日子主持人都不開放新謎題,我們將會每天公開1題 darkknown 的答案,直至主持人肯開放新謎題為止。

另外,如果主持人不作出公開回應和道歉的話,我們將會把行動升級,把所有故事內容合集,連同所有謎題的答案和解題方法全部對外發放。

請謹記,沒有尋寶者,「里」甚麼都不是。

祝「里」好運。
遺憾的說,近日尋寶者發現主持人惡意刪除面書上有建設性的提問和討論,
這個情況雖然在預料之內,但是我們沒有任何方法阻止。
事實上,尋寶旅程己經進行了很長時間,主持人的所有謎題已經被部份尋寶者完全破解,主持人一直不公開回應進度,又不開放新謎題和 File 30 的連結,還要用橫蠻的手段把尋寶者滅聲。
尋寶者在此呼籲, 主持人一切惡意滅聲行為最終會失去所有尋寶者的「支持」,因而無法得到「自滿」和「喜悅」,這是肯定的!

這個惡意滅聲的情況已經大大影響其他尋寶者原本的計劃和尋寶的興趣,辛苦完成後對新謎題的期待和詢問卻被一一滅聲了,尋寶者感到十分遺憾,但我們的努力不會白費。

我們現在決定若未來日子主持人都不開放新謎題,我們將會每天公開1題 darkknown 的答案,直至主持人肯開放新謎題為止。

另外,如果主持人不作出公開回應和道歉的話,我們將會把行動升級,把所有故事內容合集,連同所有謎題的答案和解題方法全部對外發放。

請謹記,沒有尋寶者,「里」甚麼都不是。

祝「里」好運。

我剩係問佢file 30 係邊 條友就踢我出group
阿里.大秘寶
48 mins ·
由於有尋寶者惡意發佈答案,
關卡暫時不會更新,
我們需時重整尋寶者的資料,
請留意專頁的最新消息。

就以上面書更新, 我們作出以下回應:

遺憾地,有鑑於主持人冥頑不靈,不知悔改, 諉過於人,現提早將行動升級,發放 Dark Unknown 所有答案。

Dark Unknown 可由以下連結進入

https://www.facebook.com/DarkUnknown-1773577202952385/

https://www.flickr.com/photos/148544240@N02/33924910671/

https://drive.google.com/file/d/0B1C6IUKroX_1SWVacjJSRHdwTzg/view

答案:

DARK2. 3280585560
DARK3. 044322518906
DARK4. CASTLEINTHESKY
DARK5. 73
DARK6. dmsdtlsfmrdd
DARK7. M36269
DARK8. 626
DARK9. 52-3

Dark Unknown 結局:
https://www.flickr.com/photos/148544240@N02/33418192324/

佛畫
我到底是誰? 他到底又是誰?

請留意 Dark.Unknown 和 阿里.大秘寶的 Facebook 專頁 ,
將會有 RX-88 的續線。

請回到阿里.大秘寶 的 File 30:儲物格

??????? (7 個字元)
( ? 是英文或數字,有大小寫之分,必須依照當中標點符號格式)

繼續找尋大秘寶。
明明file 30之後就未更新 未預備好
早小小講咪得

呢加又要扮死 人地問下關係邊比你滅左聲
上面都有人話比「里」Block錯左
去到岩岩「里」先講「關卡暫時不會更新」

不如你開頭就講呢加最遠去到邊關咪算
你個「藍圖」比唔足 又要比假希望人

想點
明明file 30之後就未更新 未預備好
早小小講咪得

呢加又要扮死 人地問下關係邊比你滅左聲
上面都有人話比「里」Block錯左
去到岩岩「里」先講「關卡暫時不會更新」

不如你開頭就講呢加最遠去到邊關咪算
你個「藍圖」比唔足 又要比假希望人

想點

係咪無估到人地咁快去到30
PLAN都差過人
屌里無證無據 亂咁屈我惡意破壞 你話我係Mr.鍾?證據呢 剩係一味講話係我 但完全無解釋過點解話係我 同中共有咩分別?你夠膽就解釋下 就算你叫連登admin check ip 鍾出俠都唔會係我 你憑咩屈我?我咁努力玩左2個月 就因為你一個人屈我 搞到我無得玩 公平咩?預左你唔會回應架喇 咪當比大家睇清楚你有幾仆街囉
我唔撚柒鳩屌你個含撚笨柒個老母個生滋甩毛爛臭化花粒白濁梅毒性冷感閪都唔撚柒得嘅!

btw 佢已經bloack哂所有野 包括FB group page 佢個fb account 我剩係想要一個解釋 點解屈我 係咪你廢得制搵唔到真果個鍾出俠就屈落我到呀傻鳩
btw 佢已經block哂所有野 包括FB group page 佢個fb account 我剩係想要一個解釋 點解屈我 係咪你廢得制搵唔到真果個鍾出俠就屈落我到呀傻鳩
邊個叫我?
邊個叫我?

屌你搞到我比里屈
根本就冇鍾出俠,或者人人都係鍾出俠。老豆老母、阿哥細佬、條仔條女,只要用心,人人都可以係鍾出俠。
遺憾的說, 我要向 H.M.Son 「道歉」。
祝「你」好運。
個遊戲做乜9?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞