只要你推理解謎能力極高,你將會有機會搵到收藏喺香港嘅大秘寶!

768 回覆
20 Like 62 Dislike

但係咪一樣
你明唔明我問咩

搞掂 我覺得呢類遊戲少啲撞會好啲

我又卡緊關 快d 幫手 搵到地點但唔知粒星想點

粒星咪果個地方
睇地址同之前有關好似 咩b-cd呢 不過今次用哂
到我卡12

粒星個位係街唔係建築物喎
求TIPS

我入左?個建築物地址...

咁早呀

諗緊MW點疊加
條片個密碼解唔到第3條
咩叫讀秒會倒轉
MW有冇多啲貼士呀
條片個密碼解唔到第3條
咩叫讀秒會倒轉

倒數 順數
順數 倒數
7解8個到 14字元係全英文黎? 卡左好耐

係 佢咪有幾行野既 對返

咁佢d標點駛唔駛數?

唔係全英文
唔洗打標點

點解密碼格式係3452既 JJ插冰求解
奇案file1 第4 有冇tips

總會有 D 你覺得太 straightforward 唔起眼嘅 pattern 原來啟發到你

唔想樓豬嬲豬罷工

好難捉摸喎 我都係抖陣先

我都卡奇案file 1
4組數搵到,google地點都搵埋,就係唔知邊條街
係咪得10個字元?

係 去到條路盡頭就會見到 可能你搵錯地方?

唔係卦,果4組應無錯喎
係咪新界黎

係呀

但附近的路牌都好長,唔止10個字

應該一入就見到 同埋得一個路牌

我搵到個豪宅區,掘頭路黎
但無google街景,見唔到路牌
係咪搵錯地方?
7解8個到 14字元係全英文黎? 卡左好耐

係 佢咪有幾行野既 對返

咁佢d標點駛唔駛數?

唔係全英文
唔洗打標點

點解密碼格式係3452既 JJ插冰求解

因為有標點分隔
奇案file1 第4 有冇tips

總會有 D 你覺得太 straightforward 唔起眼嘅 pattern 原來啟發到你

唔想樓豬嬲豬罷工

好難捉摸喎 我都係抖陣先

我都卡奇案file 1
4組數搵到,google地點都搵埋,就係唔知邊條街
係咪得10個字元?

唔係卦,果4組應無錯喎
係咪新界黎

係呀

係咪搵錯地方?

過左了,thx
有冇人可以俾下奇2 TIPS

出左提示 不過睇完就更加難做 好多可能性
奇2: 謎題的邏輯每一行都不同,只需依照每一行的數字各自推理。
當出現雙位數的時候,注意當中的變化。

巴打過左未?
有無巴打解左奇2

唔係卦,果4組應無錯喎
係咪新界黎

係呀

係咪搵錯地方?

過左了,thx

我卡緊 第四未諗到
too long didnt read
有人解左未

唔係卦,果4組應無錯喎
係咪新界黎

係呀

係咪搵錯地方?

過左了,thx

我卡緊 第四未諗到

打斜睇
令我諗起之前有一個中學生創作既解迷遊戲,但問題高質好多。
要睇source code,decryption,edit sound file,將圖片變色揾QR code...
有成過百題,最後完成到既人可以係佢website上留名。
有無巴打解左奇2

1。符號變數字
2。前2個數一組,後4個數一組?
定6個數一組?
要睇source code,decryption,edit sound file,將圖片變色揾QR code...

啱啱揾返個link
http://riddle.arthurluk.net/index.php

係呀

係咪搵錯地方?

過左了,thx

我卡緊 第四未諗到

打斜睇

我用完四則運算去計d 可能數值 但唔係去左山就係海

啱啱揾返個link
http://riddle.arthurluk.net/index.php

呢個好玩

係呀

係咪搵錯地方?

過左了,thx

我卡緊 第四未諗到

打斜睇

我用完四則運算去計d 可能數值 但唔係去左山就係海

計錯數,好簡單的

agger 直接開埋答案既

巴打過左16未

16卡左半日 尋日終於過左 不過而家又再卡關

不如你地幫我諗下點過先 過左呢關 我又可以繼續比貼士大家

呢個會唔會係化返做鍵盤既數字?

咁之後呢

無頭緒 點都計唔到1

得一個 1 無可能係由前面六個推理最後一個數

所以應該有其他 pattern in between 其他位置

點會冇可能
試下%加* 然後除#加%加@加# 會出到1
不過第四個開始就除唔盡

但係咁樣咪出1
個問號咁有咩用

照咁睇 應該每行嘅計法都唔同

每行唔同邏輯.... 作者都 OnL9

巴打過左16未

咁之後呢

無頭緒 點都計唔到1

所以應該有其他 pattern in between 其他位置

點會冇可能
不過第四個開始就除唔盡

但係咁樣咪出1
個問號咁有咩用

唔同邏輯同9撞有咩分別? 最尾一行就話 je
我求撚期每行搵個方法放最後個數落去都得啦咁
我話第2行全加, 第三行全乘, 第四行加減加減 得出答案呀笨

屌你老母

巴打過左16未

咁之後呢

無頭緒 點都計唔到1

點會冇可能
不過第四個開始就除唔盡

但係咁樣咪出1
個問號咁有咩用

我話第2行全加, 第三行全乘, 第四行加減加減 得出答案呀笨

屌你老母

你唔俾個合理說法我就罷玩, 公開之前所有答案解法算9數

巴打過左16未

咁之後呢

無頭緒 點都計唔到1

點會冇可能
不過第四個開始就除唔盡

但係咁樣咪出1
個問號咁有咩用

屌你老母

終於過左,作者講得唔好姐

巴打過左16未

咁之後呢

無頭緒 點都計唔到1

點會冇可能
不過第四個開始就除唔盡

但係咁樣咪出1
個問號咁有咩用

屌你老母

終於過左,作者講得唔好姐

俾D提示 plzzzzz
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞