只要你推理解謎能力極高,你將會有機會搵到收藏喺香港嘅大秘寶!

768 回覆
20 Like 62 Dislike

未做到file7
file6卡死左 搵左好耐google map都搵唔到

有冇留意YouTube留言

有睇都繼續卡緊
後面難度提升咗
卡咗file7呢度2日

file6個地點 你只要將圖片轉為文字 再善用google就得

都係唔識做 求提示
我可能諗錯左幅圖 又政府架構 又20G 代表乜?

20G唔洗理 幅架構圖應該係啲劇情背景資料
你只需考慮 "紙條下的圖案"

馬 車 龍 樓 諗唔透

顏色都好重要

呢條出得好好

same 唔明

未做到file7

有睇都繼續卡緊
後面難度提升咗
卡咗file7呢度2日

file6個地點 你只要將圖片轉為文字 再善用google就得

都係唔識做 求提示

馬 車 龍 樓 諗唔透

顏色都好重要

呢條出得好好

same 唔明

俾多少少提示你 呢關係搵緊個地址

未做到file7

有睇都繼續卡緊
後面難度提升咗
卡咗file7呢度2日

都係唔識做 求提示

馬 車 龍 樓 諗唔透

顏色都好重要

呢條出得好好

same 唔明

你只要將圖片代表嘅文字組合 就得出答案 前提你要估中個文字
1 2
3 4
--> 1234
有冇巴打識file16 卡關了

冇頭緒 再諗下先
有冇巴打識file16 卡關了

冇頭緒 再諗下先

佢個page俾左提示
File 16: M 和 W在某種情況會令數字增加,而且會有「疊加」的效果。
留意每一行的圖案,只有形成某種排列,才會計算數字。

未做到file7

有睇都繼續卡緊
後面難度提升咗
卡咗file7呢度2日

都係唔識做 求提示

馬 車 龍 樓 諗唔透

顏色都好重要

呢條出得好好

same 唔明

點解唔岩 係咪2個英文+1個數字

未做到file7

有睇都繼續卡緊
後面難度提升咗
卡咗file7呢度2日

都係唔識做 求提示

馬 車 龍 樓 諗唔透

顏色都好重要

呢條出得好好

same 唔明

出得好既意思係 MAKE SENSE
BTW 唔係黃馬

未做到file7

有睇都繼續卡緊
後面難度提升咗
卡咗file7呢度2日

都係唔識做 求提示

馬 車 龍 樓 諗唔透

顏色都好重要

呢條出得好好

same 唔明

BTW 唔係黃馬

我知呀 隻龍唔係真係龍 ?

馬 車 龍 樓 諗唔透

顏色都好重要

呢條出得好好

same 唔明

BTW 唔係黃馬

我知呀 隻龍唔係真係龍 ?

我一開始以為係匯豐 然後諗諗下 仆街匯豐果隻係獅子黎
已經卡左好幾粒鐘 file16依然冇乜頭緒

馬 車 龍 樓 諗唔透

顏色都好重要

呢條出得好好

same 唔明

好似唔係喎 冇記錯全部數字黎

馬 車 龍 樓 諗唔透

顏色都好重要

呢條出得好好

same 唔明

我應該搵岩左棟野 但係唔知個密碼
已經卡左好幾粒鐘 file16依然冇乜頭緒

我覺得1同7果兩行值得睇多d 個pattern簡單d應該易d明
不過我都仲卡緊
估唔到FILE8都幫到FILE9
覺得自己要讀返幼稚園

呢條出得好好

same 唔明

我應該搵岩左棟野 但係唔知個密碼

試下入棟野個門牌號碼
其實我唔記得左 成日都要用google map
有冇人喺file 7個14個字既密碼鎖卡住左

未做到file7

有睇都繼續卡緊
後面難度提升咗
卡咗file7呢度2日

我都係卡左係file7
拆開2個2個咁睇49係 .
唔知關唔關事

我都覺得關事,但係都係諗唔到

諗下紅色數字上面啲字母嘅排列

試下拆開4同9黎諗 諗下同果點有乜關係

可唔可以再講多少少
有冇人喺file 7個14個字既密碼鎖卡住左

未做到file7

有睇都繼續卡緊
後面難度提升咗
卡咗file7呢度2日

我都係卡左係file7
拆開2個2個咁睇49係 .
唔知關唔關事

我都覺得關事,但係都係諗唔到

諗下紅色數字上面啲字母嘅排列

試下拆開4同9黎諗 諗下同果點有乜關係

可唔可以再講多少少

其實已經講得好明顯
FILE9>10又要斷鳩估
FILE9>10又要斷鳩估

得幾種可能性 好快撞到
迅間到左FILE 11
藍花巴有冇頭緒?我諗到好攰
迅間到左FILE 11

追上黎啦挑戰者 我會喺冠軍之地 file16等你
玩左3粒鐘 file15了
其實有幾多個file
藍花巴有冇頭緒?我諗到好攰

官方有俾tips 但我睇完都唔明
File 16: M 和 W在某種情況會令數字增加,而且會有「疊加」的效果。
留意每一行的圖案,只有形成某種排列,才會計算數字。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞