[髮油撚]放低你用緊隻pomade (4)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
有冇人夾cavalier clay 約150連貨

John

有興趣買盒試試
唔好咁追擊難忍味啦 咁都起人底

btw butter grease 同firsthand比有咩分別,邊隻好d? 有用緊o'doud waterbased 唔錯,但好易散

blumaan野感覺上名大於實 都係睇定啲先

試過original同smooth已經唔想再買blumaan

Smooth 唔差喎 wax黎講
同埋cavalier clay本身係Cameron Cretney 出
Blumaan執死雞幫佢埋尾同packaging design

不過都係果句買唔係問題
最緊要唔好俾人呃
上年某位出名嘅網店賣218
而兩星期後就有人賣159
真係食水深

試過original同smooth已經唔想再買blumaan

同埋cavalier clay本身係Cameron Cretney 出
Blumaan執死雞幫佢埋尾同packaging design

不過都係果句買唔係問題
最緊要唔好俾人呃
真係食水深

係喎 我盒blumaan pomade 旺角地庫買平好多

不過都係果句買唔係問題
最緊要唔好俾人呃
真係食水深

用緊smooth 覺得幾好 但唔知clay有咩分別 睇片好似好硬
我係想FIRSTHAND換其他野位巴打
樓上咁多巴打唔好意思 追唔切D POST 不如你地ADD 我TG慢慢傾

@c_o_bodom

不過都係果句買唔係問題
最緊要唔好俾人呃
真係食水深

用緊smooth 覺得幾好 但唔知clay有咩分別 睇片好似好硬

其實我都同原版冇乜分別
上完頭嘅質感都仲係一樣

不過都係果句買唔係問題
最緊要唔好俾人呃
真係食水深

其實我都同原版冇乜分別
上完頭嘅質感都仲係一樣

yessmooth係smooth啲,其他都差唔多,original直頭click到唔想用,唔夾髮質冇計

不過都係果句買唔係問題
最緊要唔好俾人呃
真係食水深

放心
邊個我都會幫襯
係唔幫襯條tb

不過都係果句買唔係問題
最緊要唔好俾人呃
真係食水深

放心
邊個我都會幫襯
係唔幫襯條tb

呢句啱聽

不過都係果句買唔係問題
最緊要唔好俾人呃
真係食水深

其實我都同原版冇乜分別
上完頭嘅質感都仲係一樣

yessmooth係smooth啲,其他都差唔多,original直頭click到唔想用,唔夾髮質冇計

姐係其他版都係鳩 始終最好用都係smooth

btw butter grease 同firsthand比有咩分別,邊隻好d? 有用緊o'doud waterbased 唔錯,但好易散

我上面出咗Butter Grease包膠,而家等其他巴絲出Firsthand包膠。

我上面出咗Butter Grease包膠,而家等其他巴絲出Firsthand包膠。

請問Butter grease 邊間有賣?

Ig search pomadehk
應該見到間s字頭嘅
有無巴打同時用過mm 同埋daimon隻texture clay
可唔可以分享下兩隻既分別
有無巴打同時用過mm 同埋daimon隻texture clay

Daimon barber果隻乾身好多同較黏
Mm 無咁黏同易apply
Hold就係chrome>Daimon barber=balm
其實chrome溝texture clay用效果都幾好
有無用過first hand supply既巴打話我知佢同一般uwb既分別

firsthand真係好乾 用緊泥咁
By needle 247巴打

咁hold果方面係點?因為我覺得uwb都係medium hold到想搵隻勁既

uwb有firm hold, heavy hold
nhm swb, firm hold
blackship, heavy hold
軟髮撚地盤佬試用報告
tazmaneiam tame heritage 1792 water based pomade
質感唔難了 起碼冇odouds oil based 咁難了出黎 上手後掌心大力少少就推得開曬
不過隻野質感算黏 (不論上手/頭)
洗手都要用梘先洗得清

氣味甜甜地 個人覺得似阿菠蘿紅豆雪條陣味 開頭會覺得隻味怪怪地 後尾聞慣左幾鐘意 陣味都算持久 今朝7點上完到而家都仲聞到

好喇 講番佢上頭表現 光澤度一般般 唔係啞身又唔會好令 但感覺比較重身同黏(同a Chadian clay比) 亦都因為咁而做到好貼服嘅效果
不過唔知係咪未掌握到個用量關係 我覺得佢唔算太hold得(或者關我戴完頭盔事 )但因為係uwb 所以一除頭盔去梳番就冇問題
亦都因為係uwb關係,抗汗表現幾好 焗左成朝頭盔都唔係散曬不過會塌曬 (亦都預左 就算我用硬如江獸都係會塌)。

總括而言,我覺得呢隻除左黏手之外其他表現都唔錯 鐘意貼服又唔鐘意硬野嘅巴打可以一試

黎緊試埋courage clay之後想買shear revival crystal lake 同odouds matte paste

利申 唔知難唔難洗
軟髮撚地盤佬試用報告
tazmaneiam tame heritage 1792 water based pomade
質感唔難了 起碼冇odouds oil based 咁難了出黎 上手後掌心大力少少就推得開曬
不過隻野質感算黏 (不論上手/頭)
洗手都要用梘先洗得清

氣味甜甜地 個人覺得似阿菠蘿紅豆雪條陣味 開頭會覺得隻味怪怪地 後尾聞慣左幾鐘意 陣味都算持久 今朝7點上完到而家都仲聞到

好喇 講番佢上頭表現 光澤度一般般 唔係啞身又唔會好令 但感覺比較重身同黏(同a Chadian clay比) 亦都因為咁而做到好貼服嘅效果
不過唔知係咪未掌握到個用量關係 我覺得佢唔算太hold得(或者關我戴完頭盔事 )但因為係uwb 所以一除頭盔去梳番就冇問題
亦都因為係uwb關係,抗汗表現幾好 焗左成朝頭盔都唔係散曬不過會塌曬 (亦都預左 就算我用硬如江獸都係會塌)。

總括而言,我覺得呢隻除左黏手之外其他表現都唔錯 鐘意貼服又唔鐘意硬野嘅巴打可以一試

黎緊試埋courage clay之後想買shear revival crystal lake 同odouds matte paste

利申 唔知難唔難洗

自膠 應該係Arcadian clay

Hold就係chrome>Daimon barber=balm

多謝巴打回覆 btw mm係咪真係有護髮效果
家陣心思思想買blam 但遲d o'doubs隻 matte 又想試

我本身髮質又粗又硬,
之前都用過江獸、uppercut、Suavecito,
但梳完好易彈起,感覺唔太自然,
又好難hold成日,要用埋spray先夠力

最近用呢隻pomp & co.
我覺得都幾好用,同埋好易梳
同埋由朝早返工到凌晨一點幾都keep到,
仲要唔駛再用spray

有冇巴打都用緊呢隻呀?
同埋有冇咩洗頭水好用呢?去過59見佢用嘅洗頭水同平時salon用嘅唔同,唔知係咪油頭專用嫁呢🤔

有冇師兄用同一牌子嗰隻 hair cream?感覺如何?謝謝

Ig search pomadehk
應該見到間s字頭嘅

唔該巴打

多謝巴打回覆 btw mm係咪真係有護髮效果
家陣心思思想買blam 但遲d o'doubs隻 matte 又想試

要護髮買leave in conditioners argan oil hair mask好過啦
不過用balm同chrome頭髮會軟身d就真既
小弟執屋冇位,巴打價睇下有冇人有興趣,有d玩過一兩次擺左係到,有d就玩得多d

睇岩邊款可以tg我拎圖再影比你睇仲有幾多

TG: Karsar_k

TG: Karsar_k

仲有兩款眼鏡睇下有冇巴打有興趣
TB-011-H 49size NAVY/SILVER
日本買 全新齊set 4000蚊

另外仲有副 nicky X celluloid 黑色上目限量版佢
全新齊set 2800蚊

推下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞