[髮油撚]放低你用緊隻pomade (4)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
其實白豬同藍豬有咩分別 睇gary's review話白豬其實等於MM既平價版。如果係既話,寧願買多隻firsthand+白豬玩下好過買隻MM

應該係深藍豬..

其實係紫色嚟 

鞭我啦
難忍味又入左cavalier clay同tb爭生意

難得今次佢快過TB入同埋又買得平過佢
今次撐佢唔笑佢
其實白豬同藍豬有咩分別 睇gary's review話白豬其實等於MM既平價版。如果係既話,寧願買多隻firsthand+白豬玩下好過買隻MM

應該係深藍豬..

其實係紫色嚟 

鞭我啦

Sorry巴打搞到你嬲咁耐

今次撐佢唔笑佢

有冇人試過,效果點?

今次撐佢唔笑佢

有冇人試過,效果點?

等計埋我同Gary 在內既6位巴打包膠

今次撐佢唔笑佢

有冇人試過,效果點?

粗硬頭髮表示等睇係咪真係咁work
差唔多用完Iron ore,試黑(紫)豬定Pomp&Co好 

有無詳細包膠 

基於Pomp&Co難揾,紫豬又做週年特價,最後都係$109入咗盒紫豬試用。

當然有Pomp&Co嘅詳評包膠,請繼續出 

邊間買咁平

李有記,而家三週年「誌慶」全線85折。洗頭水都唔錯 

我發覺而家豬好似做咗公廁牌子
好多傳統髮型用品鋪而家都有得賣

廟街有間啲claymation放到個蓋生銹

Claymation伏到仆街
用左兩三次就冇用 難洗又唔夠hold
有冇巴打想接手

今次撐佢唔笑佢

有冇人試過,效果點?

幼髮岩唔岩洗?

今次撐佢唔笑佢

有冇人試過,效果點?

幼髮岩唔岩洗?

幼但密 可以一試
幼又唔多就唔太岩
軟髮撚 今日買左mm blam
想問下ching邊隻打底好用?

試過blumaan好似唔係好岩

軟髮撚用quicksand或鹽水

Quicksand 打底我覺得唔錯
https://www.esquirehk.com/style/grooming/summer-2017-men-hair-style#P3o5XxZkDUsrdfP2.97
條片幾好

巧型

未用過tonic打底,其實有咩效果

可以預先吹個型出黎,持久啲易gel同埋效果豐盈啲

隻打底係要吹乾曬落再吹定濕濕地再吹都得??

Quicksand 打底我覺得唔錯

Kick到仆街
如果頭髮又硬又彈gel all back有冇邊隻好介紹?
本身用江獸 最近轉左flagship dead sea clay
但呢隻實在太難洗 洗三次先洗得乾淨
有冇巴打有泥好介紹

dead sea clay唔係water based架咩?

我都相知點解可以難洗到咁
本身用江獸 最近轉左flagship dead sea clay
有冇巴打有泥好介紹

打底再gel 就無咁彈

打底係用咩product
有冇巴打有泥好介紹

我都知點解可以難洗到咁
有冇巴打有泥好介紹

我都知點解可以難洗到咁

High wax content
有冇巴打有泥好介紹

打底再gel 就無咁彈

打底係用咩product

Reuzel grooming tonic
Blumaan Smooth
兩樣都係濕落吹乾
香港有冇鋪頭有賣Murray's oil based呢D old school pomade,最近屎忽痕想玩下
髮膠有冇邊隻好?定係其實都無咩分別
髮膠有冇邊隻好?定係其實都無咩分別

髮膠姐係邊種?

hairspray 先啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞