[髮油撚]放低你用緊隻pomade (4)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
swag hair 條TB做咩拍埋vlog自己畢業旅行
btw佢班frd幾靚女

咁香港應該過半女都幾靚

D客既女都好靚女

btw佢班frd幾靚女

咁香港應該過半女都幾靚

睇咗條片先 真心覺得佢d fd幾靚女

真心唔覺 比盡都係普通
btw佢班frd幾靚女

咁香港應該過半女都幾靚

真心唔覺 比盡都係普通

你條女咁靚緊係覺得其他女普通
btw佢班frd幾靚女

咁香港應該過半女都幾靚

真心唔覺 比盡都係普通

巴打
btw佢班frd幾靚女

咁香港應該過半女都幾靚

真心唔覺 比盡都係普通

普通啫
巴打條女靚啲
btw佢班frd幾靚女

咁香港應該過半女都幾靚

真心唔覺 比盡都係普通

普通啫
巴打條女靚啲
有冇人試過水加油一齊用,好唔好用?

水係指uwb定gel-type?

water soluble 溝 oil based
btw佢班frd幾靚女

咁香港應該過半女都幾靚

真心唔覺 比盡都係普通

普通啫
巴打條女靚啲

紅色衛衣條女好撚正嫁..

咁香港應該過半女都幾靚

真心唔覺 比盡都係普通

普通啫
巴打條女靚啲

紅色衛衣條女好撚正嫁..

駁吾到....

如果會
1)
先用water soluble 做好個型之後係面上一層薄薄地油性, 加強令度
2)
用完油性做晒成頭之後想易洗D, 就係上水溶性撈一陣再洗, 目的係令到油性易洗D
其實odouds matte paste應該當clay
因為kaolin clay係ingredients 入面第二多 最多係水
因為kaolin clay係ingredients 入面第二多 最多係水

睇完尋日有巴打share果條arcadian clay之後心郁郁好想試
gary你聽到我哋嘅訴求嗎

如果會
1)
先用water soluble 做好個型之後係面上一層薄薄地油性, 加強令度
2)
用完油性做晒成頭之後想易洗D, 就係上水溶性撈一陣再洗, 目的係令到油性易洗D

你意思係岀完街返到去洗頭嗰陣 定 gel完頭嗰陣同埋用get type定uwb??

睇完尋日有巴打share果條arcadian clay之後心郁郁好想試

Gary入即買

如果會
1)
2)

你意思係岀完街返到去洗頭嗰陣 定 gel完頭嗰陣同埋用get type定uwb??

出完街想洗走佢 可以撈一pat gel pomade

Gary入即買

好呀
之前留左cavalier clay既巴打請tg我
enginearrr

如果會
1)
2)

出完街想洗走佢 可以撈一pat gel pomade

可以清左啲唔岩用既gel
今日試左隻 BUTTER GREASE
之前用開MM 同BLUMANN SMOOTH/ORIGINAL 第一次用POMADE

竟然係MM同BLUMANN HOLD得勁D

定係我錯方法用POMADE? 另外洗完頭仲聞到果隻味
lockhart matte clay係我用錯方法定點,hold力好弱,無論1-3 scoops都係咁
利申: 頭髮掂到鼻尖
lockhart matte clay係我用錯方法定點,hold力好弱,無論1-3 scoops都係咁
利申: 頭髮掂到鼻尖

我都係咁覺得 所以好快放左
但又有唔少好評
今日試左隻 BUTTER GREASE
之前用開MM 同BLUMANN SMOOTH/ORIGINAL 第一次用POMADE

竟然係MM同BLUMANN HOLD得勁D

定係我錯方法用POMADE? 另外洗完頭仲聞到果隻味

mm同blumaan係high hold
Butter grease係medium-firm
所以前者hold得勁啲係正常
另外pomade用量係比wax/clay多 可以試下落多啲
有無啲英國買得到嘅Clay Pomade 推介?
有無啲英國買得到嘅Clay Pomade 推介?

其實好多clay都可以買到 但要用代運

或者Daimon barber clay pomade
英國野
同埋睇下moquer
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞