[髮油撚]放低你用緊隻pomade (4)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
有冇巴打用pomp & co pomade
有冇咩評語

夏天開始用到而家 係好hold 又唔易塌 基本上10個鐘都ok 但冇乜光 同陣品好最普通

係陣味好普通

我用咗hair cream半個月
陣味好濃好正
暫時對呢個牌子嘅感覺都幾好
遲啲應該會試埋pomade
但手頭上好多盒pomade/clay未用完
有冇咩評語

夏天開始用到而家 係好hold 又唔易塌 基本上10個鐘都ok 但冇乜光 同陣品好最普通

係陣味好普通

陣味好濃好正

hair cream係咪同ododus隻matte paste 同一類?
有冇帶頭盔嘅巴打
用開Morris motley balm ,日日渣老電返工
個頭焗住難免會濕 冇曬力hold
有冇介紹
有冇帶頭盔嘅巴打
有冇介紹

載頭盔?係油性㗎啦,日日載順便用埋Buildup啦 
其實油性係咪一定好令身
有冇帶頭盔嘅巴打
有冇介紹

唔該曬 有啲想試江獸
其實油性係咪一定好令身

唔係
Lockhart's heavy唔太令
有冇帶頭盔嘅巴打
有冇介紹

唔該曬 有啲想試江獸

呢度有工程巴打
有冇帶頭盔嘅巴打
有冇介紹

Agger 戴頭盔用uwb/ob好啲
我都係頭盤佬 寧願翻梳好過un住咁戴頭盔
不過用uwb/ob 記得揀firm/heavy hold
否則會唔夠力hold個pomp
其實我係渣電單車時先戴頭盔
不過都可以參考下
其實我係渣電單車時先戴頭盔
不過都可以參考下

都係啦 除低梳兩下就ok
大家覺得邊隻打底最強勁
用開普通鹽水 但而家頭髮長左 越黎越冇用
有冇咩好介紹

grooming tonic唔錯呀
有冇帶頭盔嘅巴打
有冇介紹

地盤巴打表示粉紅豬or Goon Grease 無得窮
有冇帶頭盔嘅巴打
有冇介紹

地盤巴打表示粉紅豬or Goon Grease 無得
有冇咩評語

係陣味好普通

陣味好濃好正

hair cream係咪同ododus隻matte paste 同一類?

我估應該係
都係留返等其他專業啲嘅巴打答
有冇咩評語

係陣味好普通

陣味好濃好正

我估應該係
都係留返等其他專業啲嘅巴打答

都係wax +kaolin
Matte paste kaolin 多d應該texture 會勁d同吸水
大家覺得邊隻打底最強勁
用開普通鹽水 但而家頭髮長左 越黎越冇用
有冇咩好介紹

grooming tonic唔錯呀

呢個聽得多
bona fide好似有一隻 有冇巴打試過

BonaFide果隻我覺得快乾啲易定形啲
豬Grooming Tonic就用落柔順啲不過要花長少少時間先吹得乾
我個人比較鍾意豬果種柔順感覺
各位有無平既摺梳介紹?
見到d 牛角梳幾得意
把把都唔同紋
明明整得好靚 一落樓比風吹幾野就散開
江獸行先 藍豬墊後
明明整得好靚 一落樓比風吹幾野就散開

試下落多啲
話說琴日唔知係咪落得份量足,買左咁耐過晒期,第一次發現quicksand+claymation幾好用 竟然hold到一日都冇散
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞