[髮油撚]放低你用緊隻pomade (4)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
幼髮撚真係唔岩用clay 塌哂
睇怕要試mm先得

有無試過 Arcadian clay pomade ?

未試過呀巴打 呢隻好介紹?

比較輕身嘅clay,試下得唔得

想問下香港邊間有得賣 仲有冇其他類似
Layrite cream同o'douds matte paste岩唔岩幼軟髮撚用

ig search 舊.泥
睇怕要試mm先得

Layrite cream同o'douds matte paste岩唔岩幼軟髮撚用

Btw Arcadian 係紳士x同埋佬泥ig都有
相近產品有flagship dead sea clay, lockhart matte cream(張良記有) courage clay (sleexhk 同pomade workxr )

好似係 有錯請屌

Lockhart用過 而家夏天對我黎講有d笠
睇怕要試mm先得

相近產品有flagship dead sea clay, lockhart matte cream(張良記有) courage clay (sleexhk 同pomade workxr )

好似係 有錯請屌

Lockhart我試過覺得好黏好難係掌心推開所以揀左layrite hair cream
呢隻真係好好聞

Btw 其實clay同hair cream 分別係咩

好似係 有錯請屌

Lockhart我試過覺得好黏好難係掌心推開所以揀左layrite hair cream
呢隻真係好好聞

cream個hold好一般好似?

好似係冇clay咁好
但好輕身
啱啱係張梁記買咗matte cream 係舖頭試用咗少少 個feel 好正 濕濕地
啱啱係張梁記買咗matte paste 係舖頭試用咗少少 個feel 好正 濕濕地

好似係 有錯請屌

呢隻真係好好聞

好似係冇clay咁好
但好輕身

clay pomade真係夠力咩如果咩都唔落

本身幼+軟髮我覺得ok
係梳唔到龍珠頭

好似係 有錯請屌

呢隻真係好好聞

好似係冇clay咁好
但好輕身

clay pomade真係夠力咩如果咩都唔落

一般product都係唔使另外落其他野
試左FIRSTHAND
覺得唔太岩我 可能天氣太熱/未用慣
都係江獸正
odouds新果款pomade係咪取代舊版成份效果都係一樣?
定係只係當特別版舊版都仲有得賣?
odouds新果款pomade係咪取代舊版成份效果都係一樣?
定係只係當特別版舊版都仲有得賣?

上網睇係新野
可以洗得甩
啱啱係張梁記買咗matte paste 係舖頭試用咗少少 個feel 好正 濕濕地

more
小弟執屋冇位,巴打價睇下有冇人有興趣,有d玩過一兩次擺左係到,有d就玩得多d

睇岩邊款可以tg我拎圖再影比你睇仲有幾多

TG: Karsar_k

TG: Karsar_k

仲有兩款眼鏡睇下有冇巴打有興趣
TB-011-H 49size NAVY/SILVER
日本買 全新齊set 4000蚊

另外仲有副 nicky X celluloid 黑色上目限量版佢
全新齊set 2800蚊

有d全新?
有四罐cavalier clay 下星期到
有冇人想要
志在唔想咁多巴打俾swaghair食水
預計160

想要盒試試

巴打 仲有冇淨

巴打有無包膠
有冇人想要
預計160

想要盒試試

巴打 仲有冇淨

Yes
小弟黎緊諗住剪all back,純粹係試新髮型心態
但亦諗過自己個樣唔襯,剪出黎好柒,所以仲1516緊
如果去剪係咪barber shop一定好手勢過普通髮型鋪?有冇邊間推薦?幾錢左右?師傅會唔會笑鳩人

巴打有無包膠

我本身有用過odouds 嘅WTB 不過後尾想整啲有volume 嘅髮型就轉咗白豬 今朝啱啱用完 咁就返嚟講下用後感

我用咗grooming tonic 然後吹咗先。之後就係個樽撩咗一個手指頭嘅份量出嚟,個質感有啲似body lotion, 個味同WTB 差唔多,好香。

用完之後都同白豬一樣造到volume 嘅髮型啦,但係白豬嘅hold 會多啲。不過用完matte paste 嘅頭髮會軟身同埋restyle 個時唔會好似白豬咁棘住棘住。shine 就同白豬一樣比較啞身。

最後一樣嘢,就係好撚易洗,就咁用水洗都洗咗七成,再用普通番梘洗就洗哂lu
小弟黎緊諗住剪all back,純粹係試新髮型心態
但亦諗過自己個樣唔襯,剪出黎好柒,所以仲1516緊
如果去剪係咪barber shop一定好手勢過普通髮型鋪?有冇邊間推薦?幾錢左右?師傅會唔會笑鳩人

barber shop剪哥D係經典款,唔一定夠trendy
望落唔自然

巴打有無包膠

我本身有用過odouds 嘅WTB 不過後尾想整啲有volume 嘅髮型就轉咗白豬 今朝啱啱用完 咁就返嚟講下用後感

我用咗grooming tonic 然後吹咗先。之後就係個樽撩咗一個手指頭嘅份量出嚟,個質感有啲似body lotion, 個味同WTB 差唔多,好香。

用完之後都同白豬一樣造到volume 嘅髮型啦,但係白豬嘅hold 會多啲。不過用完matte paste 嘅頭髮會軟身同埋restyle 個時唔會好似白豬咁棘住棘住。shine 就同白豬一樣比較啞身。

最後一樣嘢,就係好撚易洗,就咁用水洗都洗咗七成,再用普通番梘洗就洗哂lu

同髪泥效果似唔似? 有冇用過prejume7?或者luzlite
佢好似話可以整到D texture
有冇人想要
預計160

想要盒試試

巴打 仲有冇淨

Yes

留一盒
琴日張梁記買左odouds新pomade
琴日張梁記買左odouds新pomade

琴日都買左firsthand
好用過白豬好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞