SBS PENTHOUSE S3 (5)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
唔使希望啦
基本上而家無論點做都補救唔到
救返個人,救唔救個心
其實點屌個編劇都係冇撚用
要罷睇跌收視先會識驚
明明觀眾就係想睇好人復仇,屌你老母金順玉就集集寫到朱丹泰贏到開巷
抵你死啦
真係好佩服你哋仲可以咁理性討論劇情
我今集開始已經飛住睇
第一季一早都講咗千書真係仆街架啦,唔知見佢上季咁慘而話佢可憐既人有冇後悔呢
都係個句抵你跌收視啦金順玉
冇個段內心獨白得回憶佢睇住允熙死仲有可能
講埋允熙死左佢好高興仲要話係夾計好似好牽強
但允熙d股份係點捐比千書真
好牽強
曹秘書話喺允熙衫袋度搵到兩份真報告,畀咗朱丹泰
但係唔係兩份都不吻合?
曹秘書應該收埋左真報告
你係咪睇viu? 我見到字幕出兩份都唔吻合,心諗做咩鳩,就拉返去睇,見到一份結果係N/99.99%,另一份係Y/99.99%
Viu字幕打錯
Yes,補圖

佢地應該見唔到千殺人,蛋撻仲係度話點解千會知允熙死左
但係蛋撻拎完報告發覺被fake應該有返轉頭,現場應該會見到千?
一係就好似第一季雪雅咁,有其他野發生左但未講
我覺得可能恩星又係目擊者,見到老母又殺人
我唯一有興趣想知係河博士究竟救邊個?
Logan?允熙?
viu成日譯錯
上集明明珍妮老豆嗌吳允熙
佢又譯錯
Btw 打電話比河博士個個好似係千書真
韓國個邊有人tune返高個把聲
同千書真平時個聲線同語氣都勁似
訓個到個個九成係logan
成件事又變到好撚怪
第一季恩星以及羅娜都係以不正常手段成功入讀清雅藝高
(前者靠千千簒改恩星入學試成績,後者允娜推雪雅落樓令羅娜由預備一號成為正式取錄)
而家第三季千千利用陳老師對允熙嘅人格謀殺來換取恩星成功入讀首大,究竟秀蓮會唔會幫羅娜?如果幫羅娜嘅話,就會違反當初反對學生有特殊待遇嘅承諾,以及令錫京被踢出校嘅行為感到不值。
雖然敏赫、珍妮以錫勳相信羅娜清白,但係始終改變唔到外界對佢哋嘅影響
又或者,其實到咗呢個時候,羅娜嘅人生已經完全被摧毀,讀唔讀到首大,對佢來講已經毫無意義。

第六集預告,珍妮老母返去澡堂跪拜三位夫人,所謂何事?
係羅根 包到成個木乃伊咁肯定係燒傷
而且最近允熙啲相好似已經拆咗長髮
睇怕已經冇喺劇組入面
但千書真又叫佢救羅根
羅根話哂都同允熙一伙喎
救仇人已經唔合理,而且俾羅根康復後知道係千殺死允熙既話咪大獲
仲有白俊基今集又係做乜鳩
做乜無啦啦都貪個10兆
可以咁計咩
以羅娜既實力係夠入學
次次都係比人使橫手先搞到佢變預備同取消資格
恩星有得入返首爾大我又唔覺得有問題,始終係陳老師陷害
同錫京個case完全唔同講法

但羅娜係外國又拎獎係韓國又拎獎
唔入首爾大咪入其他外國大學驚咩
救羅根可能有其他原因
雖然千書真擁有清雅集團,但最大股東依然係秀蓮
要攞返哂整個清雅集團,必須救羅根。
陳老師老屈允熙綁架恩星,羅娜都受影響,人格破產邊度都唔使去。
到第12集羅娜咪有得去
呢d暫時性姐
我就唔信到12集都係秀蓮收皮
最怕佢捱唔到第十二集
羅娜一直都有自毁紀錄
第一季清雅藝高面試失敗、佢日日喺屋企發爛渣
被恩星迫佢退學,佢沉迷玩樂、嘗試自殺、甚至偷啤酒被拉上警署
最後都係靠佢老母支持先捱到
第二季知道允熙為咗佢而殺雪雅,都令佢成個人崩潰,最後要靠為咗完成雪雅嘅心願而返嚟
而家第三季允熙唔喺度,學業更被摧毀,已經冇哂人生意義,錫京就算被踢出校都有佢老豆,但佢而家冇哂親人,連夏博士都唔想見。
羅娜呢三季係成長左好多既
但如果羅娜都要死埋,我就唔撚會再睇
允熙死咗都唔撚再睇允熙復活先再同我講
有成長一回事
會唔會變壞又係另一回事
同樣經歷喪母之痛
好彩嘅就好似錫勳咁
唔好彩就好似蛋撻咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞