SBS PENTHOUSE S3 (5)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
唔係因為恩星起車入面
所以先唔想俾架車跌落河咩?
若果拉佢岀黎咪大家都無事
原來珍妮老豆係女神降臨朱靚老豆 唔怪得熟口熟面
根本無機會畀佢拉落嚟
拉落嚟蛋撻又唔會因為恩星係千千個女而放過佢
本來蛋撻嫌陳老師麻煩,諗住佢車到別墅後一併解決佢哋兩個
陳老師落車先就搞掂咗佢先,跟著再到恩星
雖然冇做,不過估計佢會用對付朱慧仁嘅手法對付恩星,即係搞到佢變植物人,得手後不留活口。
秀蓮同自己講「唔可以心軟」一方面係安慰自己
秀蓮知道錫京偷佢身份證同印章幫蛋撻完成資產轉名程序時,佢話要報警,錫京叫佢報警,佢就怯一怯。
另一方面,就算錫京係秀蓮嘅親生女,都唔可以任由以前蛋撻咁縱容佢。迫令錫京退學對佢好大打擊,但係唔咁做佢只會越做越錯。當然蛋撻就係想咁做,最好利用錫京對秀蓮嘅憎恨,摧毀哂秀蓮最重視嘅一切,然後再眼白白睇住錫京被佢殺死,最後先同佢講真相出嚟。
當然,摧毀秀蓮嘅同時,佢會同時摧毀認識佢嘅人以及家屬,包括整個hera club成員以及家屬,反正佢又唔係未試過。
退學 唔咁做佢只會越做越錯 反而想知宜家咁做有d咩好轉/變化
宜家咁做就無越做越錯咩偷野都係退學後無任何對應後發生既事
係學校仲有留係身邊管住 有唔同方法罰 一出到外面犯既就有可能刑事

都係個句
退佢學可能係其中一個罰既方法 劇情咁編無所謂 如果有作用既話 但罰完就好似係為左反面咁
完全唔理解個做法 根本係送個炸彈比人掟自己
錫京想法好簡單,就係讀首大
秀蓮對錫京嘅諗法都好簡單,唔好受蛋撻嘅影響,做自己想做嘅事
只要秀蓮對佢喺大學入學試嘅所作所為視而不見,過到關就算
秀蓮唔肯,仲直接踢佢校。
喺錫京眼中,秀蓮摧毀佢一切,對佢只有憎恨,所以只好投靠蛋撻。
只可以說,錫京受佢老豆嘅價值觀影響太深,再加上佢不斷煽風點火,令佢越做越錯,唔容易解決。
退佢學唔係為咗佢,而係為咗校譽,先將炸彈遠離,以免佢害更多人。
只可以說 踢完出校後 對個女無咩對應策略 係好草率
唔比佢升大學又好 為校譽又好 都唔係踢後不理既理由

鍚京會投靠蛋撻 入學試個日都可以睇得出 秀蓮無理由無考慮
上流戰爭邊有可能簡單 就算目標簡單 過程都唔會容易 特別係宜家要教個惡童

btw 狗血劇就算啦 反正觀點都係重重覆覆無定論
隔離係夏博士
咁應該係夏博士同羅根聯手
不過夏博士一向都廢
夏博士變左打手
平頭仔無地位
呢套係狗血劇又唔係教育片
個角色要變好就可以突然變好
珍妮係受到秀蓮懲罰同畀同學杯葛
加上同情露娜處境就變好
錫勳係由露娜被迫退學露娜唔理佢開始
每次揾露娜講野都畀佢鬧爆鬧咗幾集
之後拍拖就變好
佢兩個都係莫名其妙變好

而且如果以雪雅既死為開頭
錫京既死為結尾 都幾淒美
只係覺得秀蓮愛子女既心同佢既行為有d互相違背姐 (個人睇法)

錫勳露娜都叫莫名其妙變好
由曖昧 到誤會分開 重遇和好 再以為死左 到再醫好出現返 都經歷左唔少野

btw秀蓮個新綜藝出左啦
兩個女死哂
咩綜藝
不過仲有兩個難關
1:錫勳係蛋撻嘅親生仔,佢當錫勳係工具
2:恩星到而家都仲係對錫勳有意
期盼已久的大海
尹鍾信、李棟旭、李智雅、金高銀、溫流(SHINee)、李秀賢(樂童音樂家)固定出演

唯獨係恩星嘅情況比較難估計
恩星雖然第三季好慘
羅娜亦都好有心去救佢
但係若然知道羅娜都係佢老豆嘅親生女
佢會變好定變壞先係問題
恩星都有做美味的廣場固定
恩星第三季對羅娜態度有軟化啦
竟然會叫羅娜救佢,又同佢講陳老師好變態
秀蓮新綜藝個陣幾勁下

美味的廣場同郭東延一齊固定
仲有Alice個石所長
咁係因為除咗羅娜冇人理佢
試場內同佢有講野嘅得羅娜同錫京
學校內又被隔離
不過美味的廣場收視開始跌緊
羅根死咗 蛋撻出返黎 允熙出事
秀蓮都心力交瘁 仲邊得閒理錫京

應該話錫勳莫名其妙鐘意咗露娜
明明之前除咗個妹 對其他人與事都冇興趣

千千同蛋撻都結咗婚 哥哥都明確拒絕
恩星仲可以點 諗點脫離粉紅仲好過
依家最大難關係蛋撻係殺允熙仇人
雙生唔係親兄妹 錫京變咗最大情敵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞