SBS PENTHOUSE S3 (5)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
個打靶女救唔救都罷 每次都飛曬佢
今季唔係睇錫京對腳都會飛曬佢
煩膠到
錫京自己有物業 又寧願出去獨立 其實都唔係好執著住penthhouse姐
無正本
得錄音同相都唔能夠證明
錫京冇物葉
錫京偷秀蓮身份證同印章係為咗幫蛋撻將頂樓以及地皮轉讓畀佢同錫勳
錫京係乜都冇
嚟緊蛋撻只會用錫京用到盡,甚至用到佢死,令到秀蓮後悔。
*業
好唔容易先同千千結盟對付蛋撻
千千為咗唔想自己個女被蛋撻用作人質,忍心離開佢
以為陳老師係好人
點知陳老師暗同蛋撻傾條件,以換取帶佢離開嘅機會
如果唔帶救走佢,萬一被蛋撻想攞佢命,以千千嘅能力根本打唔過佢。
唔係講蛋撻轉名比佢個次
係s2錫京講獨立個時提過自己本身有物業

我未鳩到今集講既野都記錯 當然記錯上季野都有可能
狗血到咁⋯點樣睇落去
睇到火滾...
佢自己開到車門, 點解唔拉恩星出車
佢又唔上朱SIR 架車揸走佢
係咪智力有問題
雖然我知一定都係為左令所以人覺得佢死撚左
但真係好辛苦
用手推車已經鳩.....wonderwoman咩
有時燥完要同自己講狗血劇唔好講邏輯.....

不過又唔好無邏輯到咁
其實依啲情況一定係渣車去好撚多人既地方
當佢唔熟個頭邊度多人....都唔會去咁偏僻
點黎咪點走 順便同千千會合都仲得 交完恩星比佢 佢死佢事啦...
佢叫得千千報警點解唔自己直接報 仲可以同啲警察一路連線update個位置去救佢
兩個咁有錢都要自己兩丁友出去救人
明明個個都咁有錢 但係得蛋撻先有保鏢
狗血劇唔好諗邏輯 唔係你會懷疑人生
個個都係龔如心
S2 係講過錫京有層樓
不過到結尾蛋撻坐監時 秀蓮應該攞晒佢啲資產
如果唔係都唔使搶千千間屋同財團

三季故事人物都好唔連貫
S1 錫京單戀哥哥 死都要一齊去外國
S2 感覺變返普通兄妹親情 攞到大獎要獨立
S3 又單戀返哥哥 死都要一齊上大學
攞大獎要獨立嘅原因係為唔想見到允熙母女返嚟
如果唔係其實都同第一季冇分別
羅娜未返嚟嘅時候,大家都忙著應付入大學,唯一唔同嘅係恩星喺校內有唔少特權。
其實錫京一直都唔信允熙
即使親口同佢講,甚至用相片證明都冇用
第二季允熙向錫勳錫京講佢哋嘅生母仲喺度嘅時候,錫京都唔信。
所以就算有dna報告喺手,都要叫埋秀蓮同錫京一齊先可以令錫京相信少少(係少少唔係完全相信)。
不過以而家嘅關係,就算照以上做法,都唔會令錫京相信,因為秀蓮踢錫京出校,令佢全心全意投靠蛋撻。恐怕最後都要靠蛋撻開口先令佢相信,到時仲有冇命都成問題,因為蛋撻今次嘅目的唔係為錢咁簡單,佢係要殺哂所有對秀蓮最重要嘅人,所以即使將頂樓同土地轉名落佢同錫勳度,佢都會殺錫勳,然後自已獨佔。
大學look?
允熙要講都唔係同錫京講先 同埋s2比起唔信 係嬲唔想見多d
同埋今集蛋撻迷魂錫京又係唔知做咩
錫京知道蛋撻塊地唔係轉佢名已經可以嘈一餐

依然唔明秀蓮諗住點教女 咩唔可以心軟.....
比較合理d既係 佢等蛋撻狠狠咁背叛錫京 佢先出關懷之手....
一次過睇晒4集
順玉係咪已經寫到痴咗線
大佬我知狗血劇係會有好多唔make sense位
但係第4集懸崖嗰度我以為自己睇緊都敏俊呀
蛋撻知道允熙會攞錫勳錫京嘅dna化驗報告俾秀蓮,到時會將錫京係秀蓮親生女嘅真相話俾佢知,於是唔俾錫京返嚟。
雖然錫京返咗嚟,但係見到羅娜將恩星帶咗佢屋企,於是叫陳老師去羅娜屋企搵恩星。
跟著發生乜事,對錫京來講wfc
唔好將錫京同錫勳比,佢思想簡單,只係因為秀蓮摧毀咗佢入讀大學嘅機會憤而投靠蛋撻,蛋撻叫佢做乜就做乜,頂樓同土地唔轉佢名轉錫勳名都冇問題,反正羅娜唔喺度嘅時候,佢一直都係咁生活。
可能真係要等蛋撻出賣錫京先出手,不過要出賣到乜野程度先出手,係唔係要去到被屈殺人,好似允熙殺秀蓮、恩星殺羅娜咁嘅程度先出手?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞