SBS PENTHOUSE S3 (5)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
呢個之前分析第3集劇情時 睇預告片都估中左9成, 好癲
又係喎
可能收到料?
係 好似係家族婚姻個啲
呢個冇解釋本身兩個人好似樣 似到一模一樣
越講越覺得似層層
第二集珍妮老豆向欺凌珍妮嘅敏赫、錫京教訓一下
偏偏就無向當日有份欺負珍妮,主張迫佢食嘢嘅同恩星訓話
唔知編劇係唔係有心喺頭幾集暫時少同大人有對手戲?
珍妮老豆唔識羅娜好正常
但係恩星同其他Hera club班細路一齊長大,冇理由唔知佢存在
恩星喺珍妮、珍妮老母以及錫京對佢嘅評價甚差,後兩者更形容佢係一隻狐狸,想好奇珍妮老豆點樣睇佢?
因為珍妮老豆搞大食會嗰日恩星都唔係學校
會唔會係生左雙胞胎
蛋撻處理左雪雅
再將另一個同慧仁交換
S1果時秀蓮誤以為同雪雅交換左既係慧仁
實質係另一個胎
但醫院點解話唔係雙胞胎
恩星開季就隱左形
呢個我當然明白
但係一日角色未死,始終都會有見面嘅一日
我就唔信恩星喺成季入面同陳老師一齊生活,同赫拉皇宮隔離。始終有一日會返嚟赫拉皇宮,白費哂老豆老母想將佢脫離戰場以保安全嘅一番好心。
既然返得嚟就自然有接觸,想知到時反應會點?
珍妮老豆最優先既就唔係教訓欺凌加害者
係搵蛋撻報仇 今集個尾唔知係咪指蛋撻一早知珍妮老豆埋左條屍係度
生前又真係應該知一個定孖
如果係真 鍚京就真係得返個濕9老豆
寧願雪雅回歸
就算哥哥係親生 對劇情都冇咩推動
佢一早已經企喺秀蓮嗰邊
狗血劇多數都係加害咗佢先發現親生
好似夏博士露娜咁
如果要夾硬嚟嘅話
咁既係秀蓮真係生左孖胎
但因為搵唔到多一個同慧仁一樣咁大缺陷嘅B
就唯有處理走其中一個B 秀蓮醒返之後蛋撻就同佢講另一個B夭折左 (只係冇播出黎)
呢個時候愛喬將被蛋撻處理嗰個同自己生嘅嘅真中一個對調
咁錫勳就會係秀蓮親生嘅 但真係好牽強

不過第二季嗰陣千千喺蛋撻被捕嗰下都係話愛喬係錫京親母
記得有人講過咁錫勳可能唔係愛喬生嘅
都係 雪雅回歸好過
雷鬼雪雅:who kill my sis!!! damn it!
今季千千啲「演技」好正
仲有另一個可能性嘅就係秀蓮親眼目睹雪雅老豆死係佢面前大受打擊而選擇性失憶
之後佢醒返就以為自己只係生個女
要解既話都好大機會用受打擊失憶呢招
無做產前檢查咩?
究竟陳粉紅係想jm9成條線有咩用
調返轉
如果錫京先係秀蓮親生
錫勳唔係就仲可以推進劇情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞