SBS PENTHOUSE S3 (5)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
如果講演員本身我反而鍾意恩星同羅娜多過錫京
本身童星黎
第一季佢地果種關係直頭似成日扑野

啲劇情愈黎愈唔合理
不過啲主角那演技真係好勁
📌韓網熱帖:《The Penthouse 3》主要人物關係圖

韓國網友評論:

7. 真的是要腦子要很好才能看的電視劇...

8. 第三季比《Gag Concert》更好笑

9. 追這部劇比備考更難

10. 我更好奇的是,珍妮爸爸在未完工的Penthouse雕像那裡看到的屍體,究竟是羅愛喬還是沈秀蓮?

================

啲關係好亂
蛋撻居然曾經愛過羅愛喬
唔出奇呀 佢知自己殺既係羅愛喬都喊左出黎
係羅愛喬曾經愛過朱無期 羅愛喬轉左去個黨代表度
紋蝴蝶個陣熱戀緊

同時已經睇上左秀蓮副身家
好多都好夾硬拖
如果只係睇大人線以及圍繞雪雅被殺案一事嚟講嘅話,上一季結束都還可以。
絕大部份大人都因為佢哋嘅行為受到應有懲罰。
但係一直鋪陳嘅細路線到今季先開始講
班細路嘅成長都你睇佢父母
唔計珍妮同敏赫
羅娜係最正常嘅一個(睇返#37段訪問,編劇第一個設定嘅人物係吳允熙)
錫勳錫京雖然兩個都係長期朱蛋撻虐待,但係性格各有不同
錫勳因為知道蛋撻嘅所作所為以及羅娜嘅出現,而反省以前所做嘅一切;錫京一直聽從蛋撻嘅要求行事,並同時因為缺乏母愛,令佢嘅價值觀都受到蛋撻影響。
恩星嘅情況更壞,一直受到千千嘅影響,只係當個女係工具,經常同恩星講要考第一、攞大獎係為佢好,實際上只係為自己嘅名聲同利益。
第二季恩星出事,千千不斷諗辦法補救,越救越衰之餘,千千根本對恩星想點都唔知,佢鍾意錫勳,唔想蛋撻同千千結婚都係由佢把口講畀千千知。
一直以來,恩星為咗滿足千千嘅要求,做咗唔少事來滿足佢,但千千依然唔滿意,即使搞到痴咗線都不以為然。
到出咗事先驚,但係冇事之後又唔理
長此下去,性格扭曲會比錫京更壞
錫京至少都有錫勳以及楊管家,但係恩星想搵夏博士卻被千千趕走。
今晚個集幾長?
都係3部 同上集應該差唔多
全季個半鐘
今季好似全部都3部
咁癲 一集個長度真係好似電影咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞