SBS PENTHOUSE S3 (5)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
順玉既世界咩都有可能發生
如果掉包或者雙胞胎 雙胞胎比較容易作落去
如果雪雅唔係親生 咁秀蓮之前既復仇變咗無用
完全推翻第一、二季劇情
*水池
更加無可能
錫京似足蛋撻一模一樣
冇人性、不擇手段、利己主義、鐘意行捷徑
秀蓮係有做得唔好既地方但從來冇虧欠佢
錫京搞成咁係咎由自取 罪有應得
輕信蛋撻既說話先傻西瓜 s3智商急劇下降
係咪要秀蓮死多次先重新做人呀

btw始終覺得秀蓮想教育錫京回頭是岸 但根本無對策 罰完就算.......
秀蓮應該知道錫京性格 罰完之後先係關健 佢完全放養式由錫京走
因為秀蓮明白一日唔搞掂蛋撻
同錫京講咩都係徒然
搞掂蛋撻 都唔係令錫京本質上改變
而只係令佢無左靠山 局住依靠你 其實無意思

所以個踢出校 除左觀眾爽外 係好無謂既
基本上秀蓮同錫京價值觀係對立
錫京係知道對錯 被秀蓮發現 希望隻眼開隻眼閉
家人之間應該互相包庇 秀蓮認為犯錯要受懲罰
道德觀衝突 好難改變

而且校暴會唯獨恩星冇舉手
錫京係知道理事長女兒係唔可以欺負
佢係有對錯觀 不過因為蛋撻 可以過為所欲為生活
唔踢出校,只會影響更多人
踢走佢,等佢所有大學都讀唔到
佢雖然只會投靠蛋撻
但係蛋撻為錢出賣人,甚至殺人都試過
唔會因為自己人而放過佢
亦有可能係佢唔知入學試被DQ係關佢事
當然唔係話佢無辜,錫京都被佢過咗一棟,第二季羅娜被屈嘅責任全部推哂錫京度,明明恩星係獻計。
秀蓮已經係理事長 罰有好多方法 仲在學都仲係自己控制範圍內
踢完出校就無任何行動就係心思唔夠細密
秀蓮所謂媽媽既真心就係要佢投靠蛋撻?

不過順玉要鋪佢出賣自己阿媽幫蛋撻搶地既話 咁無野好講既 始終唔好同狗血劇講咁多邏輯
投靠蛋撻咪幾好
之後會被趕出頂樓
唔知係咪搬去 85L 應該會幾好睇
真假蛋撻加千千加妹妹
呢個屋企應該會幾刺激
推晒落錫京係千千既決定
如果當時理事係秀蓮 肯定齊齊罰
嘩....恩星會癲上加癲
錫京訓訓下 恩星坐係床邊笑 諗起都....
踢佢出校唔係為佢而係為咗保護學生以及校譽
否則到時被大學踢出校會更大鑊
佢可以做嘅係咁多
千千應該唔會俾錫京住埋一齊
之前錫京睇唔起佢,認為佢只係為錢結婚
同樣都唔會俾恩星住
因為唔想佢受影響
但係羅娜會唔會又係問題
當時理事係秀蓮,恩星會玩得更陰險
唔會主動出手,只會得把口叫錫京做哂
梗係呀 ff下姐
恩星返千千身邊再算啦
恩星邊有咁犀利
佢最得戚最風光既時候就係千千做理事嗰陣
千千一跌咗落黎 佢都變咗過街老鼠
而且第一季對付露娜都係親自落手
已經踢出校 仲唔搬去 85L 邊有戲做
好似恩星咁唔返學又搬走咗
所以都冇咩戲份 差唔多邊緣化
要一齊住先有衝突位
恩星就咁聽錫京講露娜同錫勳見面已經智商下降 好易比人影響
抗壓能力又無 做完又驚 同自認無分別
又唔識講大話 比錫京睇串哂 比佢利用打擊露娜
宜家首大係咪無人入到

入學試無人入到
所以大家都畀心機去考好校內試
恩星除外,因為被陳老師控制
講起camman敏赫好似無影
敏赫本身無心向學
可以唔理
千千老公上tikita car笑左 都係講penthhouse 仲拎左勁多千千攬枕走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞