SBS PENTHOUSE S3 (5)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
仲有一樣野,雙方見唔到,恩星反而見到
就係雪雅以安娜老師身份叫錫京坐低時,錫京怯一怯
仲有就係錫京叫雪雅死開嘅時候,雪雅推錫京埋牆時都係咁嘅反應。
千千、夏博士唔想恩星被朱丹泰威脅而忍心唔見佢,以為交畀陳老師照顧係比較好嘅選擇
誰不知陳老師心理唔正常,又同朱丹泰合作
結果都係要帶佢返嚟
我意思係離晒罩
個預告即係點允熙同錫京都會死?
錫京迷魂左係想點 又唔似殺死住 後面仲有幕同老母嘈交(死後秀蓮回憶?)

最尾係logan黎??? 同埋支票係咪放左係本書度 應該留定msg
其實如果睇預告會有好多野fake觀眾
因為佢剪到好碎,對白只係剪一句,到出街先知成段對白講乜,就咁睇都只係估估下
基本上連最尾水池條屍果度都係fake,分分鐘下集最尾先出
中間可以發生好多野
都有可能
萬一條屍真係允熙 咁下集好可能講哂蛋撻將慧仁媽條屍偷龍轉鳳中間既事 先再去返今集尾個度

BTW白俊基上左第六感2做嘉賓
當時允熙已經喺懸崖邊,蛋撻又攞到佢想要嘅資料,走前放石頭落腳制度,遠方又有警車趕來,其實佢可以睇住祝熙跌落懸崖乜都唔使做,做乜咁辛苦搬條屍去水池度?
所以今集最後個幕一係條屍既唔係允熙 一係就係後期發生既事(假設允熙死左)
換屍一來毀滅證據 二來警告珍妮老豆 反抗佢既下場好似允熙咁
其實唔辛苦而且係有目的 殺一儆百

不過我唔想允熙死
條屍似係陳老師多d, 恩星應該及時醒咗 然後兩個都無事

一來如果允熙真係跌落懸崖, 朱丹泰唔會咁得閒執條屍同搬返女神像, 警方已經嚟緊;二來通常編劇無影到跌落去果下就應該係fake 觀眾, 話晒都女主角, 邊會咁易死

條屍dress code 到好似允熙咁,應該係用來fake 觀眾同Jenny 爸 警告佢唔好再亂來
原來啲細節位已經俾咗提示
鍾意畫畫係邊集有講?
不過仲有一樣就係佢地聲樂都勁嘅,雪雅係首席入學,錫京係第二名
冇血緣關係但係又會一模一樣
可能千瑞珍同佢係雙胞胎
千瑞珍唔係領養返黎嘅咩
嘩屌 有機喎
千千係佢老豆生
只係佢阿媽死左
而家果個係繼母 生左佢阿妹
不過係順玉既世界 咩都可以發生
錫京鐘意喺試卷同書上畫畫
雪雅屋企牆上貼既畫係小學得獎作品
當日錫京係交白卷拒絕入學最後搞到哥哥被打
蛋撻係捐錢學校擺平件事
如果唔係千千對露娜入學試從中作梗變成預備
第一、二名應該係雪雅露娜

順玉似係臨時作錫京係親生
要伏筆既話露娜同雙生都似...
而且都唔合理 如果蛋撻係想用錫京牽制秀蓮
第二季秀蓮唔喺度 就應該掉佢過外國
點會用咁多錢買試卷又殺露娜為大學名額
蛋撻第二季有叫過錫京留學
只係錫京當時實牙實齒咁話會拎個獎返黎比蛋撻然後要獨立
所以蛋撻送唔走佢
不解之謎
每集挑戰觀眾底線
明明whatsapp錄音加影dna報告相就搞掂
又要搞一大輪誤會
咁咪冇人救恩星
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞