SBS PENTHOUSE S3 (5)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
正確嚟講係錫京做咗啲野搞到珍妮企圖跳樓自殺
不過目標唔係珍妮而係羅娜
https://www.instagram.com/p/CPx9BTvNQYD/?utm_medium=copy_link
Hera kids 演員ig page follow 人數有好幾個過百萬
定係講緊珍妮老豆同錫京旼赫有關
s2錫京同旼赫講珍妮老豆出監佢地死梗

penthhouse完工前死左個女既 唔知係單純珍妮老豆幫朱丹泰頂罪
定死左個女係因為錫京旼赫先死 朱丹泰搵珍妮老豆頂罪黎換Hera

錫京欺凌都唔係第一季既事
不過明知佢老豆會報仇都仲欺凌珍妮既話 真係好笨7
珍妮家庭背景其實都係喺第二季先有眉目
珍妮同羅娜都係插班生,同錫京、敏赫、恩星兩個世界
從第二季被敏赫屋企人查到珍妮老母唔係梨花大學畢業,佢哋對珍妮嘅鄙視可想而知
當時珍妮仲以為當初係因為佢幫羅娜買早餐而令佢成為欺凌對象,實際上佢就算冇咁做都會被欺凌
講返正顯,其錫京要對付嘅應該唔係珍妮,而係羅娜
羅娜不在時,佢嘅對手係恩星
千千失勢後,佢變咗冇對手,珍妮喺佢眼中都係次一級
佢以為羅娜唔打算升大學,出去打工就冇問題,輕輕鬆鬆攞住羅娜張pass等升大學
點知羅娜被秀蓮鼓勵返去讀書升大學,就算羅娜返嚟唔介意讓張pass畀佢
當年對付恩星可以利用錫勳玩弄佢感情,今次錫勳竟然係對羅娜認真,錫京唔使橫手根本無可能擊敗羅娜,只係再次利用珍妮,佢可能以為珍妮同敏赫一樣都係成績平平,唔一定需要首爾大學畢業嘅名銜,求其去二、三流大學,甚至直接畢業都冇所謂,結果就出事。
回顧返羅娜被阻止嘅事
第一季
珍妮唔想羅娜獲得全校只有一個清雅藝高名額嘅機會,吞下紅色顏料屈羅娜落毒,並趁機要求佢退學
第二季
錫京同恩星為咗唔想羅娜再次返嚟清雅藝高,叫珍妮預備紅油,再交畀錫京親手淋羅娜紅油,然後再叫珍妮帶羅娜去廁所清洗時,錫京同羅娜趁機困佢哋喺廁所,令佢哋雙雙失去面試機會,並因此逼羅娜退學
第三季相信都會一樣,珍妮應該會被逼做一啲野,希望今次佢唔係出血。
但珍妮已經係算善良個個 好多都係被迫 特別s2
其實我都係心諗......頂 音樂學院得一個位咩 一齊入唔得既

話唔定死左個女仔係上一個羅娜都未定 又係學校頂尖個幾個 又係要迫走佢點知出事死人

同埋珍妮老豆頂罪係頂咩都未知
唔一定係penthhouse完工前死人(雖然機會最大) 誤殺有無得咁快出黎
睇嚟錫京對露娜敵意好大
第一集一齊食飯既時候 仲強調露娜係外人

第一季劇本流出 本身錫京係鍾意哥哥 有次仲想吻佢 不過之後刪減咗呢段劇情
錫京先屈機
印象中啱啱開始S1冇耐我follow佢都係得幾萬個,唔過5萬
依家已經170幾萬
https://www.instagram.com/p/CP0OQOvt4Gy/?utm_medium=copy_link
暗示第三集都有羅根李戲份
不過依然係flashback
做乜錫勳同羅娜每幕唔擺上電視 難得放閃
都唔知其中一個遲啲會唔會死
好似有外國場景拍攝 d臨記影哂post ig story
好似係logan葬禮
唔通真死
但單靠flashback 佢戲份好難好重
最無戲份嘅都可以排第二
自膠 以為張相係排名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞