[書蟲]你最近睇緊咩書?6

1001 回覆
110 Like 5 Dislike
香港人睇唔睇得明?尤其香港人唔識當年台灣情況。

p.s.好似係博客來買咗,唔知放咗係邊
我冇睇AM730. 只係買幾本該出版商嘅書,以示支持,而書名又幾吸引,原以為會講一些比較深入嘅嘢。
今日原本諗住去富德買手民既買不到房子
點知去到D書未送到書上去
其實我真係睇到哂 覆邊個都無咩所謂 唔明有咩好嘈總之多謝大家提供資料啦
應該唔係佢,CK公司應該係幫外國公司做採購,尤其有一輪講搬寫字樓,已經暗示啲客直接到中國入貨唔使經佢所以搬遠啲都得,又提過之前打工嘅日子,好難套落你講呢個人度
睇開政治文學,有冇其他範疇推介,除咗經濟金融
香港有冇讀書會,分享會果類?

利申 非學生
下次我見到的話 直接幫手覆唔使嗌交嘅
(各位書友嗌交都不忘用推文回覆版主將成最大贏家
竟然
你嘅意思係想睇政治 同 文學 以外範疇嘅嘢?
你有冇話對乜嘢感興趣?歷史ok?
序言書室有時會搞讀書組
(tg有加入讀書組,但係而家變咗吹水谷
一到書展個post即刻推得勁快

季節式讀書
自己想試睇下心理學,不過未接觸過不知從何開始
我無乜點睇心理學
過去書友有推薦唔少
https://docs.google.com/document/d/1MS5DnH1bhSkPQrFa0BlyFA8nbH34ft0uOsjUqzhsWno/edit

睇下書友 有冇其他推薦
拜讀完Ms Yu 的這本書。這本書不僅以文字繪畫出如何由細微的地方,教育孩子去探索普世的價值,書面的設計以及別出心裁有歌仔聽的概念(書的第255頁可以去到YouTube 聽歌)讓讀者能跳出紙張的框框,欣賞到製作這本書的心意!

書中的很多小故事都能打動心弦。

希望這本書能成為十大好書之一!

話說文匯報點名《每一把傘》以及若干其他書籍,美化黑暴、詆毀國家。咁就一定要買番本見識下先,點知又畀文匯報老點,普通記事書咋喎⋯⋯

書展揾到本全新$30 2015年版嘅 Pride and Prejudice
曲線促銷
呢本睇落再精簡少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞