[書蟲]你最近睇緊咩書?6

1001 回覆
110 Like 5 Dislike
有無人有睇過劉子倩譯嗰本金閣寺

之前我睇過大地出嗰本,佢應該跟日文嚟譯,搞到好多「的」,有少少睇得唔順

同埋劉子倩嗰本個封面靚好多,想買過本
大家知唔知邊間書店係收八達通嘅?準備用消費券買書
lm
今日行過見愉林有八達通機, 田園冇
應該係用英文search都search唔到
本書係咪講金閣寺比人燒?
誠品
咁癲
例如邊本?
依本買咗未睇
好靚
塊掛布都好靚
我已經睇完的兩本,人在中年、從文科生到醫科生,都平平冇奇,冇乜深度,猶如在FB 寫的雜碎文章炒埋一碟。

執生這本書,可能行業較特別,有啲嘢學吓,但畢竟做MC 的技巧都幾隻手指數得出,睇到一半已經覺得悶,我仲未有心睇完本書。

人類學好野,買咗未睇。

覺得好嘅而我又睇咗嘅只有Ms Yu 寫的。
銅鑼灣樂文
旺角榆林
你應該回覆627,而不是回覆我。
做咩姐你,Quote你答627你會小咁條頭髮咩
我唔會少條頭髮,只係原本問個問題嘅人唔知你嘅回答。
你估個個好似你咁淨係睇返自己comment有邊個quote咩
你唔比人地睇完你comment再睇埋我quote你間接覆627咩
點解唔直接回覆發問嘅人?會睇曬所有人嘅留言嗎?
唔講以為呢個post有版主睇場
當我怕撚左你,我懶廢事㩒627嚟覆咪直接接龍式咁覆囉
人地未出聲你就衝出嚟
或者我唔識。我回覆發問者佢會收到通知,知道回覆內容。發問者會否收到你回覆我嘅通知、噤邊度可以見到你嘅回覆?定係佢要每個posts 去睇,先至睇到你嘅回覆?
我真係唔識的。發問者可以睇到接龍式的所有回覆嗎?噤邊度可以?
人在中年係作者Ck係am730專欄嘅結集,自然因為字數限制唔會深入。大約佔中之後因為個人問題無寫落去,所以追唔貼今日嘅香港。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞