[書蟲]你最近睇緊咩書?6

1001 回覆
110 Like 5 Dislike
呢排睇緊幾本經典嘅書

見呢度少人睇投資書,拋吓磚先。

已經睇晒John Murry 本技術分析。覺得要大量時間交易,難長線投資。

Security analysis 係打大佬級,講value investing嘅心態同選股方法。

Intelligent investor 係簡易版SA,易入口好多。

Interpretation of financial statements 就教點分析報表。

最後個本真係睇晒其他先做

預自己兩年內睇晒
great expectations
個書單好有用
感謝感謝
post 5入到去#23
即係基本上成個post未入
如果可以幫手就太好
有冇關於人際關係嘅書推介?
push
查拉圖睇左一啲啲 睇落覺得佢好型 好似get到啲野 但細心諗諗又好似一無所得咁
依家睇緊叔本華 希望可以幫助入門
傅柯-規訓與懲罰
人性的弱點?
有冇關於孫中山嘅書推薦
講咩㗎 好似幾得意 諗住搵日喺老闆面前睇
我就快入完 post5
巴打有興趣的話可以幫手入post 2 and 3
樓主個本書圖書館有冇得借?
定係要買?
我係去libgen直接download

https://libgen.fun/book/index.php?md5=048783C4070F563E04C07BDF92BEFB2E
呢個website download?

Btw 呢排睇緊馮客既解放的悲劇
佢成個系列好好睇
or this
https://libgen.is/book/index.php?md5=048783C4070F563E04C07BDF92BEFB2E

好多人推薦馮客嘅中共史
雖然我可能會揀睇 中大出嘅 中華人民共和國史
UG level intro to counselling通常用呢本

Corey, G. Theory and Practice of Counseling and Psychotherapy
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞