2017 MT/GT 集中討論 (9)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
有無人試過簽左約hold offer 但之後有其他更好offer 再取消第一份約?

好多人都係返住再搵

但7月先正式返工 咁7月前取消都無問題?
仲有無其他巴打有telstra offer?好想知佢出哂未
有無巴打收到Hang Seng AML Analyst 既通知?
大家對呢個post點睇?

想問下巴打咩background?之前apply過但冇通知

三大今年grad
好似好耐之前報,耐到我都唔記得

巴打係收到written test定打黎叫你interview?

收到email叫我去written test
有無人知呢個post如何?

無人知?

人工係咪好低?
有無人試過簽左約hold offer 但之後有其他更好offer 再取消第一份約?

好多人都係返住再搵

反正你約又未簽 返左又會有試用期

話明試用期當然係比雙方了解下大家夾唔夾嫁啦

我都好想知 巴打幾時in?
有冇巴絲已經收到telstra offer?

利申 18號in 冇收到電話

已收

Telstra package如何?
始終telecom industry, 會唔會好難跳槽?

package算唔錯,過20K, 咁regional focus既公司,你想跳去其他telecom基本無問題,轉行就話難姐

我都好想知 巴打幾時in?

佢地請幾多個 我今日都in

我唔知丫 佢好多Department

[/quote]
[/quote]

我有fd前日收到 幫佢問問到底做唔做好 有無話去到第二年officer grade幾錢人工

好多人都係返住再搵

反正你約又未簽 返左又會有試用期

話明試用期當然係比雙方了解下大家夾唔夾嫁啦

約都有break clause, 通常都可以直接terminate
見過mt唔夠一個月就resign左,未入就break 未見過,但通常都係頭七日可即時resign

佢地請幾多個 我今日都in

我唔知丫 佢好多Department

[/quote]

我有fd前日收到 幫佢問問到底做唔做好 有無話去到第二年officer grade幾錢人工[/quote]
有冇人收到vita green mt interview?
南商 com bank gt anyone received offer?
有無人有報到Cognizant Graduate Analyst?
jobsdb見到

報過 fail jor

知唔知幾錢人工?
今日收到crystal group email去final in...之前見個個都收到whatsapp以為fail左添
知唔知係咪真係20000/mth 13個月糧?
今日收到crystal group email去final in...之前見個個都收到whatsapp以為fail左添

除番成22.7K 真心高
大家點睇?有冇人都會去
有無人有報到Cognizant Graduate Analyst?
jobsdb見到

報過 fail jor

知唔知幾錢人工?

17定18 唔記得了

絲打牛仔stream?

大家點睇?有冇人都會去

其實可以當係去旅遊

5.5D 係上面

BTW REJECTED

大家點睇?有冇人都會去

其實可以當係去旅遊

5.5D 係上面

巴打reject左third in?

大家點睇?有冇人都會去

其實可以當係去旅遊

5.5D 係上面

主要係有GRAD E OFFER同埋唔太想6日都係上面 放唔低

大家點睇?有冇人都會去

其實可以當係去旅遊

5.5D 係上面

主要係有GRAD E OFFER同埋唔太想6日都係上面 放唔低

祝巴打事業順利 一帆風順

大家點睇?有冇人都會去

其實可以當係去旅遊

5.5D 係上面

咁可能係因為你reject左我先有喎
我都struggle緊 有offer喺手但冇佢咁高人工

大家點睇?有冇人都會去

其實可以當係去旅遊

5.5D 係上面

祝巴打事業順利 一帆風順

我其實都等緊第二份GRAD E SECOND IN

做住等 果份最想做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞