2017 MT/GT 集中討論 (9)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
有無今日去奧運見hsbc aml post既巴絲收到offer?

hsbc aml好似請好多人
Citi MA Tech&Ops有HR in

幾時報?
今日先收到CMHK 約 individual in

巴打幾時first in?

8 May

Gg🤦‍♂️

我都係今日先收到 4月25號group in
Citi MA Tech&Ops有HR in

幾時報?

好似5月頭
有冇人收到嘉里 gt offer

今朝收到

你就好
今日都冇 應該冇機

佢地請幾多個 我今日都in

我唔知丫 佢好多Department

[/quote]

[/quote]

我朋友都收到gt offer 係唔係要做一年倉?
允記MT有冇人收到offer
有冇人有ncb financial mgt GT/集友corp bank offer?
有冇人有ncb financial mgt GT/集友corp bank offer?

識人有前者offer

死心
唉 DHL到依家都未有消息即係收得皮啦

我都等緊DHL 啊 :( 16個人請10個我估

唔係出左offer啦咩

冇一年有請10個
我估3到5個啦

你地肯定已出offer :(? 定係純粹聽返黎

官網唔係寫六月先出offer咩

識人有前者offer

死心

:(

唔係出左offer啦咩

冇一年有請10個
我估3到5個啦

不過in 完都成個月咁濟。。應該都出左offer
有冇人Bank of Tokyo corporate banking gt final in 完後有消息
講明今個禮拜放

我都等緊

咁應該未出
未理由二簡一都兩個一齊 掛

佢話二簡一?

唔係出左offer啦咩

冇一年有請10個
我估3到5個啦

不過in 完都成個月咁濟。。應該都出左offer

我四月尾in
幫朋友問
kerry logistic 既gt 同 sasa既mt你地會揀邊份 有冇人可以講下邊份前景好啲?

推吓
允記MT有冇人收到offer

允記MT?賣波鞋?

成日串人既你
有冇人Bank of Tokyo corporate banking gt final in 完後有消息
講明今個禮拜放

我都等緊

咁應該未出
未理由二簡一都兩個一齊 掛

佢話二簡一?

9個finalist,簡5-6個
就係唔知叫gt會唔會低pay
幫朋友問
kerry logistic 既gt 同 sasa既mt你地會揀邊份 有冇人可以講下邊份前景好啲?

推吓

你朋友sasa 個offer 係Supply Chain MT? 如果對物流有興趣,緊係Kerry GT 啦。落倉就一定架啦,但喺3PL做同埋喺普通公司做supply chain比嘅話,喺3PL做嘅經驗似乎會值錢啲。而且以公司前境睇,sasa亦唔見得好好。
幫朋友問

推吓

你朋友sasa 個offer 係Supply Chain MT? 如果對物流有興趣,緊係Kerry GT 啦。落倉就一定架啦,但喺3PL做同埋喺普通公司做supply chain比嘅話,喺3PL做嘅經驗似乎會值錢啲。而且以公司前境睇,sasa亦唔見得好好。

聽聞Kerry logistics GT係假MT
有無今日去奧運見hsbc aml post既巴絲收到offer?

hsbc aml好似請好多人

想知個post全名係咩?
Aml analyst?
前幾日去咗EY AC連埋所有man in
應該係二手飯batch
有冇巴打知過幾耐先會出offer

推推
大家hactl有無消息?聽講有人收到offer

讀大電都要做hactl?

點解咁講?

GE?
HAESL GT written assessment 有冇人試過改時間
撞左另一個interview
send email問hr又冇覆

你依家先做written ?
之前見左hr

Btw改過 打佢官網個電話 話搵hr同事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞