2017 MT/GT 集中討論 (9)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike

你地幾多號HR in?

我11

唔該 希望你改到時間

Thx bro

希望你改到 我應該係13
但係仲未有email

Ohhh I mean 我之前五月十一hr in

不過final in就仲未confirm 到時間,hr幫我睇緊改唔改到

巴打haeco in 左group assessment未?
你果組有幾多人?

你又記得我有in haeco in左,好似九個人

你地幾多號HR in?

我11

唔該 希望你改到時間

Thx bro

但係仲未有email

不過final in就仲未confirm 到時間,hr幫我睇緊改唔改到

巴打haeco in 左group assessment未?
你果組有幾多人?

我又係in左呀ma
你果組d人勁唔勁
定係亂9報
有冇人已經去左Accenture consulting analyst group interview?

仲in緊
有無人知 Kai Shing Officer trainee (management)系出幾多個月糧

你係寄信定email報?寄左幾日信冇reply
想問下有冇人有報singapore airline MT

見到個ad好似幾正咁

正 好彩你提提我
即刻拉埋成班frd同同學報先

利伸 外國aviation mgt

巴打你唔係做ibank架咩
見你開過post問ibank bonus
收到維他ac 想知有冇第2日簡撞左旅行

same 你幾號? 我26

你仲in 咁多offer

酒盜絲打你嗜好係咪interview同收集offer

唔多offer 手上得一個

佢仲幫我arrange 緊 希望得la,唔得就改機票la

我都收到電話啦 想問你地收到email未?

你地幾多號HR in?

我11

唔該 希望你改到時間

Thx bro

但係仲未有email

我都係13呀! 你地係咪hr 同line manager 分開兩見? 我都仲未收到email

唔該 希望你改到時間

Thx bro

但係仲未有email

你果組有幾多人?

我又係in左呀ma
你果組d人勁唔勁
定係亂9報

我個組d人幾被動,唔勁

我真心想入aviation 野嫁
有無人知 Kai Shing Officer trainee (management)系出幾多個月糧

巴打已經收到offer?

你係寄信定email報?寄左幾日信冇reply

下,已經 panel in 完畢

6月中至尾出 offer, 不過問下有無人知系出幾多個月糧

見到個ad好似幾正咁

19號in

same
第一個interview
唔知人工如何

在香港interview?見佢SEP係在新加坡
仲未畢業已經無希望過考慮我

見到個ad好似幾正咁

19號in

same
唔知人工如何

Yes
呢份係hk星航請既
唔係跟headquarter
所以同sg本身個mt prog唔同的
識人係sg做 所以知少少
呢份compare to 其他mt
係差唔少

6月中至尾出 offer, 不過問下有無人知系出幾多個月糧

佢地果邊係咪一定只係會電話通知,因為我六月中會去咗一星期旅行

見到個ad好似幾正咁

19號in

same
唔知人工如何

Yes
呢份係hk星航請既
係差唔少

當佢普通Grad Job咁見就好
始終係二奶仔
呃下SQ個名咁

見到個ad好似幾正咁

19號in

same
唔知人工如何

Yes
呢份係hk星航請既
係差唔少

差d咩
起薪幾多?

見到個ad好似幾正咁

正 好彩你提提我
即刻拉埋成班frd同同學報先

利伸 外國aviation mgt

巴打你唔係做ibank架咩
見你開過post問ibank bonus

想轉行
有冇人見咗中國電信
周生生mt係咪伏
周生生mt係咪伏

跑到數咪得

見到個ad好似幾正咁

19號in

same
唔知人工如何

Yes
呢份係hk星航請既
係差唔少

差d咩
起薪幾多?

career path
其實係普通airline工
唔好expect太多
Anyone receive LF logistics offer

見到個ad好似幾正咁

19號in

巴打in幾點?
有冇巴打去左iss interview ar?
真心伏
初頭輕輕鬆鬆,之後突發stress interview
老實講,都唔知hr用stress interview係咩心態,唔好同我講測試應變能力,我又未收你人工,點解要受你氣
搞到d interviewee 對間公司觀感極差,將來d interviewee 做左其他公司既manager,實對個間公司有壞印象,唔同佢合作
一句到尾stress interview真係不了

純個人睇法
有冇巴打去左iss interview ar?
真心伏
初頭輕輕鬆鬆,之後突發stress interview
老實講,都唔知hr用stress interview係咩心態,唔好同我講測試應變能力,我又未收你人工,點解要受你氣
搞到d interviewee 對間公司觀感極差,將來d interviewee 做左其他公司既manager,實對個間公司有壞印象,唔同佢合作
一句到尾stress interview真係不了

純個人睇法

Detail
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞