2017 MT/GT 集中討論 (9)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
原來NCB會調整salary

點調整法?

我一開始填既expected salary係高過佢本身同我講既人工(16.7k) 然後佢打電話黎update我話幫我爭取緊一個competitive d既package

Final in左?

Yes

比左offer你再幫你爭取?

口頭上比左

what division

Comm

Comm

幾時收到call 架
有冇人知道FDM個graduateprogramme係唔係伏

有offer

冇,不過半年前去job fair 留低左資料,今日收到電話,問我仲有冇興趣。我叫佢send電郵過黎睇睇。佢話有興趣就寄份CV比佢。咁我見好似幾好咁,就send左。

師兄妳識唔識呢間嘢?係唔係伏?因為感覺佢個training programme好似保險嗰啲咁,有伏味

識人有offer,同保險完全唔同性質啦,不過你training 完左要做夠兩年先得。好似會有phone in, 你做左未?

同問 留TG傾下?

一齊討論下 tg: tttyuuui

Comm

幾時收到call 架

今朝
有冇人知道FDM個graduateprogramme係唔係伏

有offer

冇,不過半年前去job fair 留低左資料,今日收到電話,問我仲有冇興趣。我叫佢send電郵過黎睇睇。佢話有興趣就寄份CV比佢。咁我見好似幾好咁,就send左。

師兄妳識唔識呢間嘢?係唔係伏?因為感覺佢個training programme好似保險嗰啲咁,有伏味

識人有offer,同保險完全唔同性質啦,不過你training 完左要做夠兩年先得。好似會有phone in, 你做左未?

未吖。我見佢竟然隔半年打電話黎主動問我仲有冇興趣,所以怕係伏咋

Comm

幾時收到call 架

今朝

Same
Hr朝早打黎
話有offer
但會adjust salary
唉, 好想要offer呀
(Sorry,容許我喺到叫下春, 唉…… )

+1

Comm

幾時收到call 架

今朝

Same
Hr朝早打黎
話有offer

which division

有offer

未吖。我見佢竟然隔半年打電話黎主動問我仲有冇興趣,所以怕係伏咋

佢好似請好多人,你去in左先決定都未遲啦

+1

My name
中學就求jupas offer 大學就求份工既offer 將來就求老婆仔女既offer 就死就求靈位offer

Offer人生
代朋友問,收左AA MT verbal offer既巴絲,簽左約未?

Comm

幾時收到call 架

今朝

Same
Hr朝早打黎
話有offer

你就好啦,

有offer

佢好似請好多人,你去in左先決定都未遲啦

都好,In下當攞面試經驗,伏唔伏之後再捻

Comm

幾時收到call 架

今朝

Same
Hr朝早打黎
話有offer

which division

Com bank
代問 有無人收到新世界Final in?

我未
有冇人收到啟勝interview, 幾號?

呢個直踩成日痴線

利申 7號

會直接foul 人

知唔知好唔好做
唔係好想去

我都係7/6in
但岩岩收到間蚊型landlord 公司offer
做property trainee ,睇自己公司商盤
17k 5day 17日al,ot有補假
聽落除左公司細唔知點升各方面都好吸引
如果ks都請左咁2選1做邊間好

佢地仲係HR In緊 呢個星期都有人in緊

呢個直踩成日痴線

利申 7號

會直接foul 人

知唔知好唔好做
唔係好想去

我都係7/6in

蚊型個offer都咁好
中學就求jupas offer 大學就求份工既offer 將來就求老婆仔女既offer 就死就求靈位offer

Offer人生

offer人生

呢個直踩成日痴線

利申 7號

會直接foul 人

知唔知好唔好做
唔係好想去

我都係7/6in

蚊型個offer都咁好

就係知道ks pot個底薪都唔會高果呢間蚊型先咁迷惘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞