2017 MT/GT 集中討論 (9)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
NCB RETAIL 無啦啦又打黎叫我去IN
有冇已經收左/ACCEPT左OFFER既巴打講下?

巴打幾時gp in, 咁遲收final in ge

我聽日先去gp in

我四月中就IN左
一路以為FAILED
你地都係RETAIL?

未分dept喎 第幾round會講?

乜唔係報果時要state埋?

未出offer都有可能會叫你轉 我報左risk man
Nmg trainee得12k,今日收到offer

Media

我聽日先去gp in

我四月中就IN左
一路以為FAILED
你地都係RETAIL?

點解成個recruitment process可以咁亂
有冇retail巴絲五月尾group in完仲等緊final round in
今日終於in咗cmi gt, 一用普通話就唔多掂

咁遲in既巴打咩stream 知唔知幾時出offer?

Technology Stream,但唔想打code就揀咗啲同data centre有關嘅post
HR話6月底出offer

齋見左HR?
有無見到 line manager 同大陸佬
有冇人聽日會見kai shing property officer trainee(management)? 心大心細唔知去唔去好

我聽日先去gp in

我四月中就IN左
一路以為FAILED
你地都係RETAIL?

有冇retail巴絲五月尾group in完仲等緊final round in

我都同意亂撚到飛起
我本身係揀左finance, 可能收夠人叫我去final in retail
所以我諗你本身揀左retail應該都有機會

我聽日先去gp in

我四月中就IN左
一路以為FAILED
你地都係RETAIL?

我都同意亂撚到飛起
我本身係揀左finance, 可能收夠人叫我去final in retail

亂咁分department好咩
有冇報NMG既巴絲

今日收到電話offer

點解會想做NMG既

報黎試下姐 唔打算accept

咁你本身有offer未

咁你諗唔諗住accept

我聽日先去gp in

我四月中就IN左
一路以為FAILED
你地都係RETAIL?

我都同意亂撚到飛起

亂咁分department好咩

佢既說法幾好聽既
話係因為group in見到我好talkative好friendly
覺得我岩retail喎
咁當然, 老實講句
個個都係FG冇經驗入去嫁啦, 佢地都知大家實係吹到自己好似好岩某個DEPT咁
求鳩其分你DEPT其實影響都冇話好大
唔似D返左幾年工既人咁真係有OPERATION EXP
見左HAECO 既group in 揮手
有冇人黎緊都見?
見左HAECO 既group in 揮手
有冇人黎緊都見?

由上年group in 到依家

咁你諗唔諗住accept

你估下😀😀

我聽日先去gp in

我四月中就IN左
一路以為FAILED
你地都係RETAIL?

聽講有人5月尾grp in已經有Final in
黎緊見ikea trainee既揮手
有冇報NMG既巴絲

今日收到電話offer

點解會想做NMG既

咁你本身有offer未

想等TVB 希望見得成

我聽日先去gp in

我四月中就IN左
一路以為FAILED
你地都係RETAIL?

聽講有人5月尾grp in已經有Final in

咩條LINE
今日終於in咗cmi gt, 一用普通話就唔多掂

咁遲in既巴打咩stream 知唔知幾時出offer?

Technology Stream,但唔想打code就揀咗啲同data centre有關嘅post
HR話6月底出offer

齋見左HR?
有無見到 line manager 同大陸佬

有啊
2個都係大陸佬
一講普通話即刻收曬皮
TVB 下round有消息未?

出左喇!今日收到

+1
有冇報NMG既巴絲

今日收到電話offer

點解會想做NMG既

咁你本身有offer未

想等TVB 希望見得成

唔知tvb 出手/path點 心大心細去唔去好
有無人去見 bmw final?
有冇報NMG既巴絲

今日收到電話offer

點解會想做NMG既

咁你本身有offer未

想等TVB 希望見得成

今日收到電話offer

點解會想做NMG既

咁你本身有offer未

想等TVB 希望見得成

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞