2017 MT/GT 集中討論 (9)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
有冇人Bank of Tokyo corporate banking gt final in 完後有消息
講明今個禮拜放

我都等緊

咁應該未出
未理由二簡一都兩個一齊 掛

佢話二簡一?

9個finalist,簡5-6個
就係唔知叫gt會唔會低pay

佢嗰次冇講得咁清楚 唔該巴打 good luck

有消息係到講聲
等我死左條心都好

好 不過仲未收到

我都未
代朋友問,收左AA MT verbal offer既巴絲,簽左約未?

Pish

打左去問啦 佢話6月頭會send contract黎 但係好似番工第一日簽約
Chiyu personal banking offer released 18.5k

巴打係咪之前話報錯左personal banking但想做corporate banking個個?

係,其實唔算報錯,只係miss左commercial個個而自己想做commercial多d
Chiyu personal banking offer released 18.5k

今日收到?
都幾好pay

Yes,佢仲有其他allowance

巴打係咪之前話報錯左personal banking但想做corporate banking個個?

係,其實唔算報錯,只係miss左commercial個個而自己想做commercial多d

今日call你?幾時final in?

知唔知幾時會出offer

1-2weeks later
你in咩department?

今日call你?幾時final in?

上兩個星期
有無人/識人有永隆既消息?
有冇人收到vitasoy interview?
佢同馬會邊個好
有無人/識人有永隆既消息?

連apt test 都收唔到
有冇人收到vitasoy interview?
佢同馬會邊個好

又死一間
收唔到interview
前幾日去咗EY AC連埋所有man in
應該係二手飯batch
有冇巴打知過幾耐先會出offer

推推

係咪advisory? FSA?

係呀 巴打你都係?

上年十一月in完宜家仲in緊
應該兩個星期到有結果
應該係二手飯batch

推推

係呀 巴打你都係?

應該兩個星期到有結果

係呀應該very last batch
希望有喇
有無人知BMW MT係咩料子
應該係二手飯batch

推推

係呀 巴打你都係?

應該兩個星期到有結果

希望有喇

加油
Btw知唔知人工大約幾多?
應該係二手飯batch

推推

係呀 巴打你都係?

應該兩個星期到有結果

希望有喇

加油

14.5k
搵工見到一堆假mt 先知big4既好
後悔係一開頭報

推推

係呀 巴打你都係?

應該兩個星期到有結果

希望有喇

加油

14.5k
後悔無係一開頭報

係呀 巴打你都係?

應該兩個星期到有結果

希望有喇

加油

14.5k
後悔無係一開頭報

但係人工好低
有冇人Bank of Tokyo corporate banking gt final in 完後有消息
講明今個禮拜放

我都等緊

咁應該未出

佢話二簡一?

有消息係到講聲
等我死左條心都好

好 不過仲未收到

arm arm 有
巴打有冇?

係呀 巴打你都係?

應該兩個星期到有結果

希望有喇

加油

14.5k
後悔無係一開頭報

但係人工好低

巴打reject咗柯化?
仲有冇人今日收到集友offer?
有無人做完test收到 lane crawford interview?
幫朋友問
kerry logistic 既gt 同 sasa既mt你地會揀邊份 有冇人可以講下邊份前景好啲?

推吓

你朋友sasa 個offer 係Supply Chain MT? 如果對物流有興趣,緊係Kerry GT 啦。落倉就一定架啦,但喺3PL做同埋喺普通公司做supply chain比嘅話,喺3PL做嘅經驗似乎會值錢啲。而且以公司前境睇,sasa亦唔見得好好。

聽聞Kerry logistics GT係假MT

咁公平啲,人地Kerry 都係叫自己GT姐,佢另外有請MT。Title 呢啲嘢攞嚟自J嘅姐,最緊要係睇前境。Sasa嗰個so called MT都唔見得係真

咁應該未出

佢話二簡一?

有消息係到講聲
等我死左條心都好

好 不過仲未收到

arm arm 有
巴打有冇?

我都有啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞