2017 MT/GT 集中討論 (9)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
有無人報左swire buying trainee?? 仲未有test通知

做完test半個月

我應該無second round
利申 非3大 gpa無3 (但佢應該唔知gpa)
我估得12/13k左右
做完年半先係ass buyer

有收到second round
我都唔係太知expected salary填幾多
同埋呢份係咪請好少人?
有無人報左swire buying trainee?? 仲未有test通知

做完test半個月

我應該無second round
利申 非3大 gpa無3 (但佢應該唔知gpa)
我估得12/13k左右
做完年半先係ass buyer

有收到second round
我都唔係太知expected salary填幾多
同埋呢份係咪請好少人?

fashion呢類普通既assistant buyer都係12 13k左右
請幾多人就真係唔知,但做完年半先ass buyer呢點有d
有冇人知道FDM個graduateprogramme係唔係伏

有offer

係咪出晒final round interview啦已經

衰左姐係

我成組都好似冇人有

你13號grp in?

Hi 13號here

我都係13 號,晏晝
成group 好似得我一個入到final

大家都有同組員交換電話

我都係13號grp in 仲未有消息
有冇人知道FDM個graduateprogramme係唔係伏

有offer

冇,不過半年前去job fair 留低左資料,今日收到電話,問我仲有冇興趣。我叫佢send電郵過黎睇睇。佢話有興趣就寄份CV比佢。咁我見好似幾好咁,就send左。

師兄妳識唔識呢間嘢?係唔係伏?因為感覺佢個training programme好似保險嗰啲咁,有伏味

衰左姐係

我成組都好似冇人有

你13號grp in?

Hi 13號here

我都係13 號,晏晝

大家都有同組員交換電話

應該收左皮啦,有無人係朝早架
我想問下今年DHL收幾多人?同埋樓上有巴打話出左OFFER?我之前聽係話5月尾6月頭先出OFFER,有無更多巴絲收到?
再問

有冇人收到coach mt offer

今日收到喇

package幾多

巴打有興趣?
想知請幾多人

幾點打來?
原來NCB會調整salary

點調整法?

點調整法?

我一開始填既expected salary係高過佢本身同我講既人工(16.7k) 然後佢打電話黎update我話幫我爭取緊一個competitive d既package

點調整法?

我一開始填既expected salary係高過佢本身同我講既人工(16.7k) 然後佢打電話黎update我話幫我爭取緊一個competitive d既package

Final in左?

點調整法?

Final in左?

Yes

點調整法?

Final in左?

Yes

比左offer你再幫你爭取?

what division

點調整法?

when.interview,.which division

我成組都好似冇人有

你13號grp in?

Hi 13號here

我都係13 號,晏晝

大家都有同組員交換電話

應該收左皮啦,有無人係朝早架

唉最後的希望都冇左

有offer

冇,不過半年前去job fair 留低左資料,今日收到電話,問我仲有冇興趣。我叫佢send電郵過黎睇睇。佢話有興趣就寄份CV比佢。咁我見好似幾好咁,就send左。

師兄妳識唔識呢間嘢?係唔係伏?因為感覺佢個training programme好似保險嗰啲咁,有伏味

識人有offer,同保險完全唔同性質啦,不過你training 完左要做夠兩年先得。好似會有phone in, 你做左未?
Amorepacific伏唔伏?
真心問

出左offer?

同問伏唔伏 冇乜人講過佢地個MT

聽講幾好發展

點樣好發展法?
人工幾多到?
請問有巴絲打收到LF logistics offer未?

有offer

識人有offer,同保險完全唔同性質啦,不過你training 完左要做夠兩年先得。好似會有phone in, 你做左未?

同問 留TG傾下?

有offer

同問 留TG傾下?

我定佢

點調整法?

when.interview,.which division

出佐offer
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞