[露營師] 第23個Post 睇晒#1 無痕山林同頭一頁 屙完屎記得拎走埋D廁紙

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
連袋484g
我成日挨後抖同「烏」前煮野

所以我麻麻地zero

伸利:我重9x kg
🙇‍♂️🙇‍♂️🙇‍♂️
新手想襯夏天執一套gear
想問下2個人訓的話用SP FAL 3 o唔ok?
夏天輕身, 多蚊網, 外FLY離地就OK, SP既營唔太抵, 除非你有品牌情意結。
佢好似意思係夏天唔去,執套裝等涼返再去
成4千蚊買PU營唔係太抵, 同埋佢內帳得205太短, 起碼要220先舒服D。差唔多價錢推薦你買螺絲ASPECT 3。
https://www.tarptent.com/product/cloudburst-3/

TARPTENT呢隻營都唔錯, 又輕身, 不過就無自立營咁易起。
係呀
就係想淡季執齊gear涼返就可以去
謝巴打,研究下先
有冇人用過 Unigear 天幕桿 好似幾輕咁
巴打唔好意思,想問埋MSR既tent評價如何?
我見MSR Mutha Hubba NX 3 價錢同SP果隻差唔多,佢內帳比SP長少少又可以就咁用
有無咩漁夫帽好推介

正😍
其實明眼人都知香港十間有九間舖都係咁,由其是d黑色野根本就係成堆搵淘寶貨整黑佢再印個logo呃水魚

呢個年代都預左避唔到淘寶貨,不過攞人貨仲要扮晒本土原創吊高黎賣真係好嘔心
避到, 露營又唔係咩必須嘢, 冇呢件gear or parts最多咪唔用.
有冇巴打用過,或者俾到d意見我,thx
我用緊evernew嗰隻, 貪佢可以放罐細氣, 又可以擺落pasta pot M
不過就冇得2隻stack 埋
同求,要黑色 好多都係藍色/卡其色
留意下endclothing, 睇吓ACG既bucket hat會唔會再返貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞