[露營師] 第23個Post 睇晒#1 無痕山林同頭一頁 屙完屎記得拎走埋D廁紙

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
比多少少買SMD啦 都係2千幾
用得心安理得D
太陽能板係香港用窄D, 除非你成日去唔同地方走營同埋用行電既雪櫃, 帶多兩個尿袋一定輕D。
你應該同佢講。
主要係想玩吓natural嘢;
你講「輕」個問題都有考慮過,所以先想搵鋪頭睇實物重量同size,恆量買唔買得過。
我買過, 我中佐伏, 三十幾度曬10-12個鐘先叉爆個一萬尿袋, 仲要長期掛係隻營/背囊度。其次餅野接埋都好大舊, 一D都唔化算。你唔係露營要睇電視同用雪櫃, 三隻一萬既尿袋咩都夠。
因為一細塊個效能就好差, 大塊既都千幾兩千起跳, 除非你SET BASE CAMP做村長, 否則係香港呢樣野真係無咩用。
睇吓box synergy既solar7, 話最有效率又唔重

box-synergy.com
要曬十幾個鐘咁伏
因為試過幾次3日2夜清咗一個尿袋;所以想玩吓太陽能玩吓natural嘢。
因為現今科技來講, 太陽能轉換率都係21-24%, 24%已經好貴, 再加埋要有返咁上下大塊先夠效能, 你又要拎去BACKPACKING用既話, 基本上就係用時間換電。你真係唔死心既, FB搵GOAL ZERO香港, 全香港D野都係問佢拎。不過你睇完個價應該......
仲諗住買塊nomad 7 plus試吓,見佢細細塊
我果塊20, u think u la.....
好,google吓邊到有鋪頭賣先
tks bro
咁伏?20咁大塊都要曬十幾個鐘
投降
你唔信我既可以睇下YOUTUBE D鬼佬REVIEW, 太陽夠之外仲要EXACTLY 45度咁擺落去, 但人地係BASE CAMPING/放係屋企/車頂用, 用法根本唔同。
我都係唔想你哂錢買樣香港用唔著既野, 我黑心既會叫你接我果塊2手
佢個FB page廢嘅,淨係post美國官方野,又少香港用家相,又無門市;唔通要email佢問買一塊?

係go wild官網見過 7 佢標$1xxx
你DM佢啦, 可以同你講, 佢最好賣就係支營燈, 其他野想搵REVIEW都難。
見佢塊野都幾輕巧喎
依家官網買$81美金, 幾百蚊唔過千, 我覺得未嘗不可
佢支燈真係一街都係,仲要抄價。

你啱嘅,只可以講香港唔適盒;玩唔到鬼佬個種car camp穿洲camp 一個月
google唔到香港邊到有賣,始終想拎上手睇吓先
去多過7日太陽能版先開始有優勢

叉一日先開幾個鐘燈
所以放棄咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞