[露營師] 第23個Post 睇晒#1 無痕山林同頭一頁 屙完屎記得拎走埋D廁紙

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
想痴乜? 加loops? 如果係, 出邊有現成可以買.
小弟最近想買個輕既二人營 budget ard 3000-4000
諗緊sea to summit telos tr2/ gossmagear the two / Copper Spur HV UL2
各位師兄有冇其他推介?
Mhw aspect 2
我有一隻the two 2021全新 未剪牌
HKD 2600抵過官網訂
有意留tg
有骨定無骨 單雙層 幾多人用 咩用途都好影響你選擇
定係想單純追輕?
其實都係兩個人用 最好雙層 如果單層驚朝早滴水滴到落雨咁
諗gossmagear 係因為個重量真係好吸引🙏🏻 如果雙層最輕有咩選擇?有骨同無骨都可以🙏🏻🙏🏻🙏🏻
呢個BUDGET最輕應該係NEMO, 一係比多少少TARPTENT DCF款
兩個人用既話就唔好揀單層啦 空間再細啲好易掂到wall
無骨:
Six moon haven bundle below 1 kg
但留意返內帳比較細 淨係放到2張regular size sleeping pad
Hilleberg anaris 1.2 kg double wall 之前O記好似4千幾
MSR Front Range Ultralight Tarp Shelter double wall 1.6kg
有骨:
tarptent double rainbow below 1.2kg
MSR hubba hubba NX 1.7kg
BA Copper Spur HV UL
Nemo dagger
STS個隻好新下 但我個人唔太鐘意
空間方面好多人都話要買N+1 我自己2個人都係用2人營就算
想問下2人營 budget2000左右 有咩推介
唔該曬ching
如果BA copper spur HV UL2 同 nemo dagger 2p 你會揀邊隻?
BA copper spur HV UL 2
變化多啲 買原廠地布既話可以唔用內帳起 道門又可以用行山杖撐起 有朋友用緊 好滿意
另外可以上埋3人size 重多300g 空間多好多
等外國做特價/ 有discount code再入手 連埋地布3700應該有找
好🙏🏻🙏🏻 唔該曬你 請問你外國訂通常用邊個網?
Amazon
2000有啲唔上唔落你又唔講要咩類型
只可以推薦迪記trek900 2人營/ paria outdoor zion 2/3p
以前嘅話會叫你用$1000買luxe 但斷哂貨好耐
唔怕重嘅話等外國特價MSR elixir 2/3p or BA salt creek 2/3p
luxe spider
有冇SUL同好
今日個市集有冇好野賣
想問下有冇師兄用過Black sherpa金仔?
準備今日去趁墟
巴打可唔可以幫我問下Syzygy 個Carrier Pack 35L個會場discount code?
呢兩日都去唔到
唔記得問...但係買左自由山岳本書仲簽左名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞