[露營師] 第23個Post 睇晒#1 無痕山林同頭一頁 屙完屎記得拎走埋D廁紙

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
你依張相真係一般咋喎
點解
呢次camp聚真係好癲 連狐狸仔都有 LG幾隻
落雨應該濕撚晒
LG香港算多人用 由其係玩輕裝個堆
狐狸仔真係少 依家應該無代理要外國訂(?) 唔似hill仔可以係O記直接買到
如果真係要買自由之魂 唔限黑色嘅話 隻晨曦好似仲吸引啲
唔介意單層營嘅話sixmoon lunar solo真心好用 易打理 又平 我換咗其他營之後都間唔中會用下
lunar solo 會反潮 之前試過成面水 依家用緊hapi sil
放返出去堆人多數係再升級
會呀 我又無乜試過滴到周圍係 除非太大風或者有人撞到不過營背無多個風繩位有啲可惜
濕收嘅話 返屋企掛一陣就乾 粗用一流
依家用緊khufu dcf-b 之前有買過sil 但隻布料好脆同跣咁 唔係太鍾意所以先換dcf
我諗佢地簡得soloist都想雙層架啦
true以價錢黎講係抵玩 比上不足 比下有餘咁
https://youtu.be/-2tj-znGEHU?t=136
果籽之前條露營片有黑色soloist 有興趣既不妨睇下
唔該晒ching
Pretents黎講 我覺得soloist最唔好用 二選一既話 我會揀lightrock
可唔可以講下點唔好用🙇🏻‍♂️
我用過類似既營 比佢再大少少 再高少少 都覺得好壓迫
同埋soloist冇乜地方放野 除非唔介意將啲野放出邊
Pretents 係支那牌 千祈唔好比d on9 YouTuber 導撚左以為係香港牌子
係果籽呀
冇左佢食飯果陣即時變得冇晒野睇
嗰條友諗返起都笑死
不過tara係黃(啲人話
自己衡量了
有咩輕裝gp? 想入學野
r/Ultralight/ Backpacking light
答錯問題?
應該無 但我諗應該好耐無批過人入去啦
Tyvek與tyvek之間既貼合係咪求其用seam膠都痴到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞