[露營師] 第23個Post 睇晒#1 無痕山林同頭一頁 屙完屎記得拎走埋D廁紙

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
睇左nanga+mountain equipment 都覺得太暖
想入隻15度左右靚既
15你買啦,包你1月上山凍到on9
不過我唔會solo 拆開黎買好似無咩用
唔會solo 但會同其他人去都係買兩張backpacker除非你有車
咁不如考慮hammock gear premium custom
850 fp 5度再加overfill夠用啦
950fp香港潮濕效果無咁好
睡袋依啲無得一個打天下 除非你外國撚我都有幾隻唔同rating傍身
請問條帶叫咩名
Zpacks sleeping pad strap 官網有
但依個價錢好搵笨所以我係SSP買織帶同個扣 搵人幫手車就算
齋要Evernew 得唔得
如果仲有,想要1袋1 filter, 可以夾
15度你熱底既, liner都夠做。
Below 15 諗到
係above 15冇idea邊隻好
是個買就得wintex有啲20度左右都ok嘅 摸落好滑 化纖野
點解Goalzero啲配件咁撚貴
想買粒底座上1/4螺絲頭都要成舊幾水
已經賣走咗🙇🏻‍♂️
配件先係搵錢項目
平賣盞燈比你 氹你落搭
大家呢幾日去邊度玩
Camp?
咁撚熱你玩埋佢
想換檯
平均一個月1次,兩個人/一班人去機會各半

Snowline L6 兩人/一班人
Backpacker x1 兩人/ x2 一班人
Backpacker x1 + cube x1/ vrene x1 兩人

睇黎睇去都係得snowline 其實有無啲類似又係咁撚細packing既檯求推介
買兩張
一張cube carbon 兩人用
一張L6 一班人用咪得
最衰係兩人去隔離條撚屌成日要帶依樣個樣又咁又乜又柒
Cube會買 solo用

但有無其他選擇
有張灰色L6 連爐板 掛物架 用過2次 每次都有清潔 你要唔要 $700
一班人都要你一個帶哂?
兩個人唔好用verne啦 坐櫈又要不停烏低身 好辛苦
如果成班人我會帶張L5同朋友L6合體 咁樣用爽好多 幾個人圍起一張L5/L6真係太細張
有冇人試過LG個mesh 穿㝫?
第一次用穿左個5cm㝫同幾個細㝫
啲細窿係昆蟲咬出黎?定係點
搵gearaid啲野補就好
我果隻營底比蟻咬穿 起身見到佢係我隔離爬緊
但塊footprint又無事
買塊野補下佢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞