[露營師] 第23個Post 睇晒#1 無痕山林同頭一頁 屙完屎記得拎走埋D廁紙

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
真係唔知要咁度 一般攤平整到平哂就度
但refund你仲要寄返去 一來一回仲唔抵啦 真心唔啱嘅話放出去仲好
其實我真心鐘意條褲
係想知如果佢車錯tag的話
即係tall我係會合身
咁refund return咁煩我梗係賣咗佢
再order過條tall最簡單

我真係幾鐘意日本啲小眾獨立品牌
ridge mountain gear, if you have
我都有買過嘢態度好好
特別係if you have

但今次佢咁覆我
呢間嘢我真係可能唔會回頭
佢啲袋我都睇咗一排,到2017先捨得買
褲都係睇咗幾年唔買因為驚size問題
同埋真係唔算平,同埋我都係周圍磨嗰種
鐘意係佢個cutting幾好

如果講相似廿多年前左右我有條mountain hardwear
個cutting同佢好接近,料又快乾唔焗好舒服
terra pants料ok但個我著得唔係咁舒服
諗住人一世物一世試下......
咁就出L咗事
琴日望19樓有一個400s
大漠行者,支国出品,幾年前見佢細舊,買咗嚟用,都叫ok。
前者,有銀底

如果唔係屌地,係諗住遮1~2人營,ST07定RT04好?
有大買大
山和道已經唔可以話佢哋小眾
佢地出乜都基本上比人秒殺 唔洗再睇人面色 你miss嘅話就明年請早
同其他日本大廠規模比較當然無得比 但近兩年佢地營運模式都不停變緊 又擴張緊
佢地啲衫褲真係好fit身 始終亞洲人cutting 有時size好難就唯有買2個size返黎 試完唔啱就放返出去恤衫 羊毛衫都好著 但佢哋某啲衫褲都3萬羊真係落唔到手
呢度係曬裝備嘅?
同朋友傾開先知佢都中過招
話說有次買隻three
收到貨隻色同預訂時網張相係有明顯有差別
用日文問佢個態度都係
"隻色係咁你唔要就算"類似說話

冇喇
呢間嘢呢次事件唔會再回頭了
玩返鬼佬嘢算
咁我算好彩 幫襯幾次都平安 唔洗搵佢CS
以前有用mini2 好用但隻布太薄唔襟 用咗十幾次都放返出去 今年換咗隻新布 望落去一格格 不了
如果唔係佢地大支嘢咗咁可能我真係黑仔
之前買mini, three都冇事
嗰陣個網仲未係咁完善
同佢地交流都冇問題

mini2袋身用silnylon同mini袋身用x-pac比
我自己就一定係揀x-pac,料企身啲
silnylon磨耐咗啲silicon都會蝕/薄咗
會變得更加軟身

冇留意mini2佢轉咗新料,用咗robic ?

玩過mini, three
對隻burn一直有興趣
最近睇仲轉埋黑dcf
可能身痕買隻玩下
Dandee袋同MLD營不錯, 衰在要等。
等唔係問題
呢次條5袋等咗幾個月得個吉
仲要一肚氣

隻supertarp睇咗好多年都唔捨得買
隻MLD我等完返來覺得幾好, 但最PK係幾千銀HOLD住幾個月
巴打買咗乜?

呢啲細廠都預咗等
最好笑係嗰陣tarptent落完order等咗唔知幾多日都冇反應
我打電話去美國叫佢收錢先即刻彈個email畀我
聽賈話嗰個可能係henry嚟
轉咗Coated RipStop Nylon 但啲格仔真係唔多啱睇
MLD以前都聽聞過服務一般 啲鬼佬搞咗幾個月最尾都屌鳩個老細
我之前都有用Zpacks Nero 用完一排最後換咗KS Imo pack 用得好舒服 另外都趁HMG特價入左隻2400 重裝個陣用 但依家多咗墨西哥生產線 FB見到有人投訴質素一般多咗甩漏 好彩我個隻個tag仲係Made in USA 啲線位車功都正常 希望唔係吹水搵笨
即係唔係silnylon變咗PU coated ?

所以QC, CS真係好緊要
往績幾好都好
一篤屎就可以會令人冇晒信心
DANDEE買佐個袋, MLD買佐兩隻營。

Tarptent完全唔同的, TARPTENT D DCF營係大陸做, NYLON營就美國做好哂, 但DANDEE, MLD係MADE TO ORDER.
Ron Bell都係唔好SERVICE架, 睇FB就知, 比鬼佬屌係經常, 我隻營4月訂, 8月先到, 佢一開始話12個禮拜
我想要嘅mld幾樣加埋都要大出血
要度度先

tarptent嗰陣仲未有dcf嘢賣
我都係買silnylon版
嚟到冇事咪好囉

我嗰次tarpten買兩款總共三隻營
佢三隻當中有一隻送錯貨
我要另外搵買家幫佢賣咗佢

好彩嗰次同佢哋溝通冇問題好快解決件事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞