[露營師] 第23個Post 睇晒#1 無痕山林同頭一頁 屙完屎記得拎走埋D廁紙

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
新手想問下營底墊重唔重要?
重要 防濕氣 防石仔吉穿營底
有無平平地推介下?

呢張有無用?
for冬天用,想問吓各位巴打有冇用Tensor™ Ultralight Sleeping Pad?

我見呢款有分insulated同無insulated
定直接買橙色嘅Tensor™ Alpine Ultralight Mountaineering Pad?

nemo quasar 3d ,不過insulated版要上網外國買,香港無入。

厚tensor少少,窩落去個人唔會走位同埋再靜d。
用緊tensor insulated版
但香港好似無賣 個時都係外國訂返黎
暫時香港冬天用都無試過凍醒
當然都要有一個好睡袋
冬天要用高R 值 3以上, 之前試過冬天用張1.3r 值 , feel 到個背會凍。
如果唔怕凍, 可以唔要insulated
我同你一樣
最後換左張L6唔洗煩
係比L5重左D
想問吓有冇全黑三人營推介 唔要DOD
Chair one/zero 周圍都無貨 邊度會買到
次次都有人問, 次次返貨都唔買😆外國搵到油不過連運費你可能卻步
搵到外國網標價HK$813
另外想問露營頭燈幾多Lm就夠啦 thx
唔行夜山 淨係營地用100就夠 盡量買可以叉電嘅
好的 thx
O記咪有貨 上網搵下就有
請問師兄喺邊個網買?
REI
等得既可以睇埋Black Friday 有冇折
反而軍版就難搵,好彩上年買左張
zero又唔好坐又易爛
買依啲不如買張迪記/ SOL emergency blanket啦
幾十蚊有找 萬一好凍仲可以保暖
如果你話野埋餐嘅話 不如去迪記買張有公仔仲好
klymit double 漏氣有冇方法補救
揾唔撚到個loan 谷9氣
要搵水浸住去睇
屋企無浴缸真係唔洗諗
再唔係book 個有浴缸既酒店staycation 返晚
酒店果啲浴缸應該都唔夠大

以為都唔係幾信吹氣
漏咗氣補唔到成晚訓地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞