[露營師] 第23個Post 睇晒#1 無痕山林同頭一頁 屙完屎記得拎走埋D廁紙

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
只要你肯淘寶
太陽能板好睇天氣做人 同埋要有返咁上下體積先夠用

如果唔係長期露營 帶多幾個尿袋效益會好好多

我自己開緊塊板50咁上下 USB輸出已經幾萬mAh

但同時試過都連續4日陰天 1格都叉唔到

20其實都只係細板 7只係微塵 唔好有太美麗既誤會
Ig/Carousell都有人賣淘寶黑色既營 每個都貴幾舊水

其實而家去康文署沙灘
見到好多人都已經用帳幕同落營釘都冇人理
其實係咪起個簡單天幕
用嚟做太陽傘都得🤔🤔
一拉繩你準備俾人嗌咪屌柒你
多謝巴打建議,加上其他巴打嘅包膠;已經放棄玩太陽能版
點會
今個星期去完起碼兩個天幕幾個帳篷
不過起係沙灘外圍
救生員完全無理佢
https://youtu.be/cge0RmlOmRs
係d group 到見到
求詳情
簡單嚟講就係Side track 呢幾日不斷被追擊,由最開頭諷刺佢個燈罩個外型、設計同日本一間舖頭相似度極高(聲稱材質不同),到又俾人發現佢間舖賣嘅野原來大部分都係淘仔野,包括佢係市集比較有名氣,聲稱佢同廠商合作研發嘅嗰支pole(淘仔關鍵字 46T撈魚伸縮杆)、聲稱耐熱1200度 嘅防火墊 (上網一查就見到Telflon 耐熱>327度會分解有毒物質)(淘仔關鍵字 Telflon bbq grill mat),甚至連個logo都...
利申 純粹食花生 冇私怨,係睇唔起呢種賣淘寶扮原創行為先做個整合
仆街中伏
真係好撚仆街
利用人對本土嘢嘅信任
CLS
無知一問,露營鍋具返屋企用石油氣爐得唔得
如果有COATING 果啲要留意呀
例如有TEFLON果啲過左3百幾度會溶COATING
始終石油氣爐比較猛火
小心使用就可
咁過份都得 扮晒本地野
有冇上過磅實際幾重?
輕過ZERO, BRO
本身有個PARTNER都唔係咩野好人, 個個露完一兩次營就稱兄道弟, 燒黃紙咁, 好易奶野。
估唔到
特價比人BID到無哂貨了, 但我可以講OVERALL ZERO好D
八舊水 算係咁啦
不過個網袋係好過zero 比較闊身 入袋方便好多
呢幾日特價六百咋
Pack埋有冇機會同ground chair一樣size? 大約30左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞