[鋼筆撚]有冇人寫字仲用緊鋼筆

969 回覆
57 Like 1 Dislike

訂咗枝左手劍

好硬
不如開個telegram group

https://t.me/joinchat/AAAAAAwPZs-PMPsar4WvYA

開左
不如開個telegram group

https://t.me/joinchat/AAAAAAwPZs-PMPsar4WvYA

新gp歡迎加入

鋼筆post梗係貼下筆貼下字

紅白色個枝!!係誠品睇過買唔落手

鋼筆post梗係貼下筆貼下字

紅白色個枝!!係誠品睇過買唔落手

臘腸呀

原來筆都可以好毒
邊度有得買枝萬年筆嘅芯?
喺三聯同log-on都搵唔到喎...
邊度有得買枝萬年筆嘅芯?
喺三聯同log-on都搵唔到喎...

你要咩芯?

支筆咩model?

到了
新手求教(真係好新 太on9勿屌)
想問pilot kakuno可唔可以換nib
如果唔想再用cartridge有無converter可以用?
想玩熟啲先買枝靚啲
如果唔想再用cartridge有無converter可以用?
想玩熟啲先買枝靚啲

冇地冇買到pilot 原廠nib 好難搞
Con 20 40 70 都好似用完
買支con 40 先囉
想玩熟啲先買枝靚啲

冇地冇買到pilot 原廠nib 好難搞
Con 20 40 70 都好似用完
買支con 40 先囉

唔該巴打
撘單問
想買枝鋼筆畫畫
有冇好推介
有無人用過cross century ii?
知道有得平, 有啲想買
3文堂 330 不過d 字好小學雞
想問鋼筆寫字速度係咪無鉛子筆/鉛筆咁快咁順?
相反
想問各位有邊枝筆可以核字上去?想當情人節禮物
請教一下,如果買矽油俾活塞筆係咪一定要買系數1000-2000?定係是但買都可以?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞