[鋼筆撚]有冇人寫字仲用緊鋼筆

969 回覆
57 Like 1 Dislike
有冇巴絲玩visconti
留名
買咗支platinum 3776 教堂藍 EF尖
個人喜歡寫細寫覺得唔錯 寫開中文多

墨方面有冇人有研究?本身有玩埋沾水
Sailor 極黑真係世界級
真係防到水
Platinum 3776 教堂藍
我用Ef 尖 寫開細字

另外有玩沾水
覺得Sailor 極黑係世界級
無論鋼筆用定沾水用
我用Ef 尖 寫開細字

另外有玩沾水
無論鋼筆用定沾水用

開多咗次Post 我戇鳩
留名

真係防到水

黑色墨太悶
青墨perfect
留名

真係防到水

黑色墨太悶
青墨perfect

都有用過 隻色好特別
Platinum 微粒子 藍色都唔錯
用過Platinum Sailor 微粒子返唔到轉頭
各位巴打/絲打,我係鋼筆新手,我想問如果要簡枝幾百蚊新手鋼筆比女仔,佢都未用過,咁有冇好推薦
女仔用kwaceo啦d色令好多利申:賣左鋼筆半年

岩岩就係睇緊呢兩支

反而好想問有無邊到可以買到正既彈性筆尖IG 我見外國artist好多都有玩 但自己身邊無人玩完全唔知邊到買 「見到呢個post好溫暖
留名
反而好想問有無邊到可以買到正既彈性筆尖IG 我見外國artist好多都有玩 但自己身邊無人玩完全唔知邊到買 「見到呢個post好溫暖

Post 兩張圖來睇下 plx

2個月前買的,3776sf

我係搵日本代購網買
留名先
新手買左枝pilot mr1,入坑
Lm
買Preppy記

是咁的
某日係高登見到有人講緊鋼筆
仲要爆左n咁多post
咁咪貪得意諗住買支叫preppy既平野玩下
廿蚊有找,又幾抵hi喎
於是我就袋住廿蚊諗住去帶佢返屋企
我首先去左鑽石山
Hi! Preppy點解可以咁好賣
無晒貨都有,hi
我問條友邊度有Preppy,佢九唔搭八同我講有英雄
挑,狗雄我就識
再去黃大仙,終於有貨
點知佢話批貨比人訂左
你慌唔係?cd-rom買左咩
算勁數,去到北角
佢同我加價加到$20.1
Hi , 邊有人會咁好樣加價加
我死死地向隔離個C9借1毫子
點知佢用兇狠既眼神望住我
我失望地走出店門
竟然比我發現到1亳子
我即刻狗衝買返Preppy
比完錢先發現個筆尖彎向左走向右走左
Hi,唔通連個天都唔中意我?
我用Ef 尖 寫開細字

另外有玩沾水
無論鋼筆用定沾水用

我都用緊3776 EF 教堂藍
墨水用北碳,會唔會浪費左支筆?
我用Ef 尖 寫開細字

另外有玩沾水
無論鋼筆用定沾水用

我都用緊3776 EF 教堂藍
墨水用北碳,會唔會浪費左支筆?

其實依家用緊白金原裝果支藍色墨膽
賣筆畀我叫我試j.herbin,用哂就會用佢
北碳用沾水就一流,用落支筆度都會塞嘴,所以只係試咗好少,純粹試效果
我會將北碳放入其他Cheap 雞筆

我係搵日本代購網買

3776做唔到佢想要既效果

我係搵日本代購網買

彈性筆頭? 壓落去會粗左個隻?

。 呢類型啊 搵左好耐 唔知邊到搵
估唔列lihkg都有鋼筆post 掉舊磚先
比大家毒到,買左支教堂藍
有玩
估唔列lihkg都有鋼筆post 掉舊磚先

河口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞