[鋼筆撚]有冇人寫字仲用緊鋼筆

969 回覆
57 Like 1 Dislike
LAMY好唔好用?

睇款
我覺得不過不失
佢唔差 但有野好過佢咁囉

Lamy賣點係顏色同筆桿設計
奇趣天地做特價 $59買左支微笑F

其實如果唔驚死聽講用洗眼鏡既超聲波機功率開到最細洗都得,不過我驚勁得滯震甩銥點

一來機貴 二來怕傷筆

都係浸下算,不過吸墨器真係換新算
D墨水瓊晒響入面真係好攞命

我支580大半年冇寫過 啲墨入左就快一年 唔敢想像宜家點

一來機貴 二來怕傷筆

我枝大金雕半年唔寫已經收左皮 視墨窗都有乾墨,準備拎番小品洗

我枝大金雕半年唔寫已經收左皮 視墨窗都有乾墨,準備拎番小品洗

香港地有冇邊到可以洗筆

香港地有冇邊到可以洗筆

我都想知
新手想買支鋼筆練字
追完post 買pilot mr 好冇
因為人在外國冇得試
仲有就係想換墨 mr 係咪有得換
仲有買墨有冇話咩牌子或有咩要注意?
新手想買支鋼筆練字
因為人在外國冇得試

其實要睇你點用枝筆,如果日常用、藍黑墨,寫樂極黑/青墨真係無敵,唔甩色唔揀紙仲可以溝稀用。但如果純練字,或者本身用開靚紙,就可以玩多好多野,JH 同iroshizuku都好正。
新手想買支鋼筆練字
因為人在外國冇得試

其實要睇你點用枝筆,如果日常用、藍黑墨,寫樂極黑/青墨真係無敵,唔甩色唔揀紙仲可以溝稀用。但如果純練字,或者本身用開靚紙,就可以玩多好多野,JH 同iroshizuku都好正。

日常小用但都會用 練字多
寫樂有得換墨色? 我指買墨再自己入

過期+次貨 daily a page moleskine diary
9X14 cm 大小
淘寶人仔8 蚊本

有冇link

支筆係咪二手?

香港地有冇邊到可以洗筆

我都想知

深水埗基隆街有個阿伯,中環石板街都有個阿伯

過期+次貨 daily a page moleskine diary
9X14 cm 大小
淘寶人仔8 蚊本

有冇link

复制这条信息,打开👉手机淘宝👈即可看到【【巨厚手帐】Moleskine 2017年黑红软面瑕疵日记本一天一页400页】¥sqQOTGj1fC¥http://c.b0wr.com/h.Xf7nuE?cv=sqQOTGj1fC&sm=2779ac

順便貼埋呢個 89 蚊人仔,唔知你點運啦... 今朝 79 食我買咗兩支...

复制这条信息,打开👉手机淘宝👈即可看到【【天猫超市】Ballantine百龄坛苏格兰特醇威士忌500ml进口洋酒】¥OiLvTqc7P0¥http://c.b1yq.com/h.XV7KbW?cv=OiLvTqc7P0&sm=52b154
支lamy斷墨
用緊lamy原裝墨都斷
洗完筆都仲斷

支筆係咪二手?

一手,但入左極黑,太濃又耐無寫就
支lamy斷墨
用緊lamy原裝墨都斷
洗完筆都仲斷

加少少洗潔精入你 D 墨水裡面

香港地有冇邊到可以洗筆

我都想知

石板街近我
支lamy斷墨
用緊lamy原裝墨都斷
洗完筆都仲斷

破壞表面張力 但會唔會傷筆?
支lamy斷墨
用緊lamy原裝墨都斷
洗完筆都仲斷

想唔爛都幾難

9X14 cm 大小
淘寶人仔8 蚊本

有冇link

复制这条信息,打开👉手机淘宝👈即可看到【【巨厚手帐】Moleskine 2017年黑红软面瑕疵日记本一天一页400页】¥sqQOTGj1fC¥http://c.b0wr.com/h.Xf7nuE?cv=sqQOTGj1fC&sm=2779ac

順便貼埋呢個 89 蚊人仔,唔知你點運啦... 今朝 79 食我買咗兩支...

复制这条信息,打开👉手机淘宝👈即可看到【【天猫超市】Ballantine百龄坛苏格兰特醇威士忌500ml进口洋酒】¥OiLvTqc7P0¥http://c.b1yq.com/h.XV7KbW?cv=OiLvTqc7P0&sm=52b154

亂寫試色

中意呢個粗幼度
無知一問
如果想搵類似 又唔貴 有咩選擇?

想唔爛都幾難

其實我聽聞呢個係吸墨器通病
That's why有d吸墨器入面有小鋼珠
一出唔到墨就搖一搖
破壞左張力就出得番

活塞同滴入式都好似無呢個問題

英雄十蚊有交易,你好難贏佢

比起色彩雫呢啲我覺得寫樂好抵買咖喇

色彩雫日本賣¥1500+稅,香港賣貴成倍

英雄隻彩墨都幾好,20蚊人仔有找

不過洇紙頗厲害,原稿紙都化化哋
新手想買支鋼筆練字
因為人在外國冇得試

你要買枝墨 同pilot個converter. 咁就有得換
墨方面iroshizuku無撚敵
Mr平都算最抵玩

我都想知

石板街近我

石板街街頭,近中環山腳果邊,頭幾檔,有一檔收錶收筆嘅,果個阿伯你可以試下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞