[鋼筆撚]有冇人寫字仲用緊鋼筆

969 回覆
57 Like 1 Dislike
終於係到有鋼筆post
lm先

留個名
前日岩岩買左新玩具
乜都唔識 由零開始 想練下字 應該買咩筆

鉛筆

鉛筆

睇過下google drive
買番果種有對角線既紙會唔會有幫助

鉛筆

買九宮格
有無左手寫字嘅用家

鉛筆

買九宮格

十字格/米字格更好

買九宮格

十字格/米字格更好

買九宮格

十字格/米字格更好

其實如果係寫中文
九宮格會好d
特別係如果要練個字唔同部位既proportion
米/十字格好難替代九宮

買九宮格

十字格/米字格更好

其實如果係寫中文
九宮格會好d
米/十字格好難替代九宮

九宮格冇中軸線 好易寫到偏埋一邊
受唔受窮鬼pilot玩嫁?

十字格/米字格更好

其實如果係寫中文
九宮格會好d
米/十字格好難替代九宮

咩格紙都好,想問下邊到買到?

其實如果係寫中文
九宮格會好d
米/十字格好難替代九宮

咩格紙都好,想問下邊到買到?

影印機印咪有
Pilot 743 FA 即是 falcon 效果(舊圖)

[img] [url]http://i207.photobucket.com/albums/bb11/hk6olden/IMG-20121224-01058-1.jpg[/img][/url]

之前上網買咗支Noodler 好有啲軟尖feel
新手 窮中學雞
手上有微笑 preppy 同強國英雄359
上鋼局見到推金豪x450/x750
想淘支x450 同壇水黎玩下
大家點睇 btw黎緊新年想買支新筆
兩三百筆直 心水有lamy safari
pilot mr
三文堂ECO
邊支抵屌 冇咁容易壞
定有其他推介

sor我好似有太多問題
新手 窮中學雞
pilot mr
三文堂ECO
邊支抵屌 冇咁容易壞
定有其他推介

sor我好似有太多問題

mr啦
新手 窮中學雞
pilot mr
三文堂ECO
邊支抵屌 冇咁容易壞
定有其他推介

sor我好似有太多問題

用緊pilot mr,m尖,顏色靚,ok重手
買咗支送女友
無知丁丁
鋼筆同一般原子筆有咩分別
最平幾錢邊到有得買
無知丁丁
鋼筆同一般原子筆有咩分別
最平幾錢邊到有得買

鋼筆可以玩墨水同軟尖 筆桿又有型
最平廿蚊都有 淘寶陸筆/preppy(商務都有)
新手 窮中學雞
pilot mr
三文堂ECO
邊支抵屌 冇咁容易壞
定有其他推介

sor我好似有太多問題

買咗支送女友

翻學做功課 會唔會太重
新手 窮中學雞
pilot mr
三文堂ECO
邊支抵屌 冇咁容易壞
定有其他推介

sor我好似有太多問題

買咗支送女友

翻學做功課 會唔會太重

重咩?
利申 用黎抄notes
新手 窮中學雞
pilot mr
三文堂ECO
邊支抵屌 冇咁容易壞
定有其他推介

sor我好似有太多問題

買咗支送女友

翻學做功課 會唔會太重

重咩?
利申 用黎抄notes

有手感姐,唔係真係重手
寫左兩星期終於熟習枝筆
一開始寫嗰陣覺得D字好怪
Pilot 743 FA 即是 falcon 效果(舊圖)

[img] [url]http://i207.photobucket.com/albums/bb11/hk6olden/IMG-20121224-01058-1.jpg[/img][/url]

之前上網買咗支Noodler 好有啲軟尖feel

Noodler 用得太辛苦 硬到痴線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞