[鋼筆撚]有冇人寫字仲用緊鋼筆

969 回覆
57 Like 1 Dislike

老豆俾咗支咁嘅嘢我。

老豆俾咗支咁嘅嘢我。

我返完第一份工都送左呢枝野俾我老闆
個matte finish

老豆俾咗支咁嘅嘢我。

我老豆話係公司放咗好耐冇人用就執返嚟俾我。

老豆俾咗支咁嘅嘢我。

想買枝大約50美金(~400hkd) 嘅筆用
唔想買lamy pilot 同platinum
有咩好提議?

最好有soft nib

又要平又要soft nib 就搵noodlers啦
佢有d好平既flex nib筆唔知岩唔岩你
想買枝大約50美金(~400hkd) 嘅筆用
唔想買lamy pilot 同platinum
有咩好提議?

最好有soft nib

又要平又要soft nib 就搵noodlers啦
佢有d好平既flex nib筆唔知岩唔岩你

睇左
唔太鍾意 諗緊
twsbi eco
Kaweco sport
Sailor lecoule

會唔會塞咗
http://www.pilot.co.jp/products/stationary/personal/leather/pensemble/

香港有冇得買?

中南早幾日買左個 得黑色5枝同1枝裝
有冇人真係care 握筆方法
上網睇個個都話
支筆要放第3段食指
自己又習慣放係虎口
就算揸微笑d 有糾正既 都係自己方式舒服d
應該去改定唔理

每個人對手都唔一樣,我覺得應該無一個 universal 既握筆方法,最緊要你握得舒服
上網睇個個都話
支筆要放第3段食指
自己又習慣放係虎口
應該去改定唔理

每個人對手都唔一樣,我覺得應該無一個 universal 既握筆方法,最緊要你握得舒服

中文字虎口
英文第三節
上網睇個個都話
支筆要放第3段食指
自己又習慣放係虎口
應該去改定唔理

最緊要靚字 點揸是撚但啦
懸臂再指實掌虛都靚字咪仲霸氣

想問下 佢說明書講抽墨水要浸到筆頭上少少
但浸完之後我應該用水抹佢定唔應該浸超過筆頭?
留名 用緊Kaweco sport

會唔會塞咗

我朋友叫我吸水入去洗洗墨,
搞完一輪之後正常書寫,
感覺良好。
Twsbi eco m nib白色已入
洗筆真係好麻煩

入完用紙抹返就得 好似係

前排買左個twsbi 580 1.5stub 筆尖

再配埋j.hebin 1670系列隻墨

有冇人知香港邊到有賣長刀研?
之前去台北咁啱冇貨

前排買左個twsbi 580 1.5stub 筆尖

再配埋j.hebin 1670系列隻墨

Iroshizuku only
有冇人知香港邊到有賣長刀研?
之前去台北咁啱冇貨

豐原行

入完用紙抹返就得 好似係

唔浸過筆頭會吸唔足墨嫁喎
抽墨水隔左一晚就寫唔出
而家入一支支墨又寫唔出
係咪支筆死左?
Sry for 1999
抽墨水隔左一晚就寫唔出
而家入一支支墨又寫唔出
係咪支筆死左?
Sry for 1999

係咪顏料墨水
有無合埋個蓋 有機會係筆舌墨水乾左,用紙巾抺一抺個nib 就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞