[鋼筆撚]有冇人寫字仲用緊鋼筆

969 回覆
57 Like 1 Dislike
微笑筆一二代係咪無分別?淨係個樣唔同色?

原來有分一二代
其實去邊到賣筆可以俾你試寫?

尖東 萬宜 中南都有得試寫
如果話點埋墨 頭兩間都好似得

萬宜平筆多數無得點墨試 甚至無得試
果兩個牌子log on 有得試 不過呢兩個牌子試唔試都無所謂
想換走枝kakuno
budget <500 有冇推薦

另外兩枝用緊twsbi eco ef同pilot vanishing point ef
想換走枝kakuno
budget &lt;500 有冇推薦

另外兩枝用緊twsbi eco ef同pilot vanishing point ef

差唔多 建議你加budget
想換走枝kakuno
budget &lt;500 有冇推薦

sailor lecoule/fasciner好唔好 好似around呢個價
枝vp呀媽買 自己冇錢 係頂枝kakuno唔順先要買
想換走枝kakuno
budget &amp;lt;500 有冇推薦

sailor lecoule/fasciner好唔好 好似around呢個價

Lecoule ok dic
But platinum 3776 master race ah ching
想換走枝kakuno
budget &amp;lt;500 有冇推薦

Lecoule ok dic
But platinum 3776 master race ah ching

買唔起 之前想要3776 rose gold ga
用咗鋼筆唔係好耐, 想問下呢個情況係唔係正常? (啲筆放一陣啲墨就會漏少少出黎)
之前不嬲用parker vector寫左十幾年

尋日入手支kakuno寫中文好寫好多,跟手見d外國review講金豪x450好好寫又有得改尖淘左2支黎玩

之前用左好多年都係用parker quick藍黑同英雄233,原來而家多左好多精品墨

得閒買支iroshizuku/private reserve的藍色玩下

黑色除左sailor極黑有咩實色d既recommendation, pilot 黑好似有揀紙,想係工作用

點睇呢隻墨
D墨係咪可以放一世都仲用得,唔會變壞?

尋日入手支kakuno寫中文好寫好多,跟手見d外國review講金豪x450好好寫又有得改尖淘左2支黎玩

之前用左好多年都係用parker quick藍黑同英雄233,原來而家多左好多精品墨

得閒買支iroshizuku/private reserve的藍色玩下

黑色除左sailor極黑有咩實色d既recommendation, pilot 黑好似有揀紙,想係工作用

點解好似得我好唔中意枝kakuno 好難揸好難用

點解好似得我好唔中意枝kakuno 好難揸好難用

微笑應該係日常用筆,寫書法唔多啱用
用咗鋼筆唔係好耐, 想問下呢個情況係唔係正常? (啲筆放一陣啲墨就會漏少少出黎)

我支lamy都有呢個問題

理論上只要保存妥當

主要都係室溫 同唔好比紫外線掂到
揮手 剛剛考完試
Free 番啲時間練字 開心仔
平時寫開英文繚草
https://www.nemosine.com/
Lamy Safari以外的入門選擇, US$25 包六支膽+吸墨器,用6號德國通用尖

Singularity係膠身,Fisson係金屬身(47g)

理論上只要保存妥當

主要都係室溫 同唔好比紫外線掂到

晒太陽甩色就
Lamy Safari以外的入門選擇, US$25 包六支膽+吸墨器,用6號德國通用尖

Singularity係膠身,Fisson係金屬身(47g)

用落同LAMY比邊知好D

我都想知,不過我睇review話呢支野出水量較大,台灣筆身加德國尖,美國branding

樣同性價比我都覺呢支好過lamy,用通用尖可以自己換,新手筆黎講玩味高d
想問下 我支筆
抽墨隔一晚就寫唔到
入一支支墨就完全無問題 可以寫晒支墨
點解會咁
書法嚟講,補筆係咪大忌

我都想知,不過我睇review話呢支野出水量較大,台灣筆身加德國尖,美國branding

樣同性價比我都覺呢支好過lamy,用通用尖可以自己換,新手筆黎講玩味高d

運費貴
有無巴打有興趣夾

運費貴
有無巴打有興趣夾

用轉運啦

goulet 都有但唔齊色
想問下 我支筆
抽墨隔一晚就寫唔到
入一支支墨就完全無問題 可以寫晒支墨
點解會咁

有無巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞