[鋼筆撚]有冇人寫字仲用緊鋼筆

969 回覆
57 Like 1 Dislike
抽墨水隔左一晚就寫唔出
而家入一支支墨又寫唔出
係咪支筆死左?
Sry for 1999

係咪顏料墨水
有無合埋個蓋 有機會係筆舌墨水乾左,用紙巾抺一抺個nib 就得,等啲紙巾吸返啲墨水就得
究竟點先可以練到一手靚字

我老豆話係公司放咗好耐冇人用就執返嚟俾我。

會唔會塞咗

我朋友叫我吸水入去洗洗墨,
搞完一輪之後正常書寫,
感覺良好。

我都係用呢支

用時間交換
巴打們有冇話寫開邊種書體?
定純粹個人風格。
定純粹個人風格。

楷書
定純粹個人風格。

楷書

本身寫字好潦,
打算睇下似邊款字體,
再研究、臨摹。
亂入一問,parker鋼筆好唔好用?

有人送左一支俾我但未開始用
定純粹個人風格。

楷書

本身寫字好潦,
打算睇下似邊款字體,
再研究、臨摹。

得罪講句 一筆一劃慢慢寫先啦 練好筆劃先算
寫字極樣衰鋼筆撚留名

btw想問吓支筆用耐咗會有味,正唔正常
寫字極樣衰鋼筆撚留名

btw想問吓支筆用耐咗會有味,正唔正常

用大陸墨水用耐左係會連支筆都有陣味。但如果你唔係用大陸墨水,咁應該係你洗筆之後無整乾支筆,搞到筆蓋同筆杆入面有陣up 味

唔緊要,百屌成材。
寫咗太多年通識。

唔緊要,百屌成材。
寫咗太多年通識。

先寫清楚每一筆 咁樣格硬一筆過唔會好睇

用時間交換

我肯 但應該跟咩黎寫 報紙果啲?

唔緊要,百屌成材。
寫咗太多年通識。

先寫清楚每一筆 咁樣格硬一筆過唔會好睇

我練下再放上嚟啦。
都唔格硬㗎,真係咁樣寫字寫慣咗。

用時間交換

https://docs.google.com/document/d/1tufQpjCkw44k3ZHXV0hyr957c_SXdkv9PJTGikqS5EI/mobilebasic

用時間交換

https://docs.google.com/document/d/1tufQpjCkw44k3ZHXV0hyr957c_SXdkv9PJTGikqS5EI/mobilebasic

聽日返學印啲格仔紙先。
新手留名,有幾條問題

平時工作要寫英文多,想問下有無話EF F M 邊種寫英文好D (大細英文字都要寫)

我見中南lamy safari 賣210 算唔算抵?

除左lamy safari 我見上網有人話pilot mr 都啱新手,邊支好D

入一次墨其實可以寫到幾耐?有邊種墨係易買到又平又多?
新手留名,有幾條問題

平時工作要寫英文多,想問下有無話EF F M 邊種寫英文好D (大細英文字都要寫)

除左lamy safari 我見上網有人話pilot mr 都啱新手,邊支好D

Mr 原爆safari
除左個樣
呢幾年lamy差左
新手留名,有幾條問題

Mr 原爆safari
除左個樣
呢幾年lamy差左

墨買sailor青墨/極黑 唔知幾錢
或者pilot iroshizuku<日本買平好多
幾耐真係睇你幾可用
新手留名,有幾條問題

Mr 原爆safari
除左個樣
呢幾年lamy差左

或者pilot iroshizuku&lt;日本買平好多
幾耐真係睇你幾可用

青/黑中南應該係160
IRO好撚貴喎 點會係又平多多
新手留名,有幾條問題

Mr 原爆safari
除左個樣
呢幾年lamy差左

咁PILOT MR可以邊到揾到

Mr 原爆safari
除左個樣
呢幾年lamy差左

或者pilot iroshizuku&amp;lt;日本買平好多
幾耐真係睇你幾可用

青/黑中南應該係160
IRO好撚貴喎 點會係又平多多

我講緊日本買only..
香港真係標到好撚貴

利申 自從認真研究筆之後 未係香港買過墨
以前用cheapest parker
新手留名,有幾條問題

Mr 原爆safari
除左個樣
呢幾年lamy差左

好多地方有
但我而加係加拿大 唔夠膽firm你

Mr 原爆safari
除左個樣
呢幾年lamy差左

好多地方有
但我而加係加拿大 唔夠膽firm你

奇趣都見過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞