[鋼筆撚]有冇人寫字仲用緊鋼筆

969 回覆
57 Like 1 Dislike
其實ef 尖有咩好推介
除lamy

Mont Blanc

依家啲新mont Blanc 唔算好好
試過支147 係好滑 但無線條無質感
可能個牌子賣咗俾人 而家變咗奢侈品
用嚟做簽名筆都ok嘅 但買嚟玩就唔值
如果要買 買舊mont blanc 會過癮啲
想問
Pilot custom 74
Sailor pro gear 14k
邊到買平d
想問
邊到買平d

有冇人用過依枝?
喺三聯見到 有d想買 但又唔知好唔好用
邊到仲有得買返3776 富士以前果d....

舊愛1911 14K同新歡PFM

有冇人用過依枝?

聽聞過呢支野係考人品
想問
邊到買平d

Pro gear尖東好似$750
想問
邊到買平d

有無地址
想問
邊到買平d

有無地址

自己google豐原行
就嚟聖誕,想買份禮物比自已
筆直2000,買乜好
用開F尖

有無地址

自己google豐原行

有冇人用過依枝?

聽聞過呢支野係考人品

買左呢支既鋼筆 磨合唔到

咁我都係打消依個念頭算
有冇寫野快嘅筆推薦
追咗幾日post
睇中咗pelikan m405 同 platinum 3776教堂藍 同 parker
但窮j只夠錢買其中一隻
budget同上面3隻差唔多 <1000
btw見到有人用lamy又好似好好用咁
thx

其實3776酒紅都好靚

教堂藍靚d

M405好寫D

多謝
如果3776同progear二揀一,大家會揀邊支?
大家點樣練字?
如果3776同progear二揀一,大家會揀邊支?

progear 因為我有3776
想要咩寫感先

sailor 最硬
白金3776世紀較軟
百樂最軟
買左少少新玩具
M400小白龜係F尖
三文堂係ECO透明EF尖
不過呢啲大路野就冇影相了
亂寫試色
買左少少新玩具
M400小白龜係F尖

Aquamarine 今年限定色 我都未入手
隻色係幾吸引 深淺好夠 係Diamine尼羅河個類
上年個隻紫水晶唔知你有冇入手呢?
買左少少新玩具
M400小白龜係F尖

紫水晶冇入 唔係特別對紫色有興趣
買左少少新玩具
M400小白龜係F尖

紫水晶冇入 唔係特別對紫色有興趣

okay 可能我自己都鍾意紫色 所以連佢隻限定色鋼筆都買咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞