[鋼筆撚]有冇人寫字仲用緊鋼筆

969 回覆
57 Like 1 Dislike
留名
用緊preppy
Lamy safari
Pilot 微笑同cacoon

見platinum有團購想入枝貴d
唔知知邊枝好:
金沢箔
雙龍
寫開medium. 配pilot iroshizuku
留名
用緊preppy
Lamy safari
Pilot 微笑同cacoon

見platinum有團購想入枝貴d
唔知知邊枝好:
金沢箔
雙龍
寫開medium. 配pilot iroshizuku

仲有plaisir(靚板preppy?)
Balance
Vicho
唔多吸引
個團購
3776做$788
近代蒔繪$988
金沢箔$1280
小弟反而想問下練字嘅方法,問過身邊嘅朋友話要買字帖練。想問下仲有咩方法練,字帖嘅話又有咩推介

用緊preppy廿蚊枝筆,諗住啲字進步左再買枝好啲嘅獎勵自己

我通常都係睇人地d字跟住寫,影印機咁copy

初學跟呢個練 握筆同坐姿篇唔洗理
我建議用鉛筆練先 鋼筆提按會比較難
進楷先寫帖 我推薦九成宮醴泉銘
https://docs.google.com/document/d/1tufQpjCkw44k3ZHXV0hyr957c_SXdkv9PJTGikqS5EI/mobilebasic

正喎
個團購

3776做$788

近代蒔繪$988

金沢箔$1280

係咪GTM
Pilot 萬年筆,算唔算鋼筆
個團購

3776做$788

近代蒔繪$988

金沢箔$1280

係咪GTM

係 驚bam唔好開名

邊枝好?

萬年筆唔係日文字嘅鋼筆咩?

新手,唔識
文具舖一支微笑筆,60蚊,買黎自己練下字

新手,唔識
文具舖一支微笑筆,60蚊,買黎自己練下字

呢枝性價真無敵
利申 兩枝枝抄notes
個團購

3776做$788

近代蒔繪$988

金沢箔$1280

係咪GTM

係 驚bam唔好開名

邊枝好?

赤富士好撚好丁

Exactly
諗緊教堂藍定赤富士
雙龍一般
有冇人用過
呢枝都貴 應該唔會再買筆住
想揀枝好嘅
估唔列lihkg都有鋼筆post 掉舊磚先

河口

我都準備係樂天入手
個團購

3776做$788

近代蒔繪$988

金沢箔$1280

係咪GTM

係 驚bam唔好開名

邊枝好?

新手一問
邊到有團購
個團購

3776做$788

近代蒔繪$988

金沢箔$1280

係咪GTM

係 驚bam唔好開名

邊枝好?

新手一問
邊到有團購

Gethemall有
Facebook / google 搵
個團購

3776做$788

近代蒔繪$988

金沢箔$1280

係咪GTM

係 驚bam唔好開名

邊枝好?

赤富士好撚好丁

Exactly
諗緊教堂藍定赤富士
雙龍一般
有冇人用過
想揀枝好嘅

赤富士哩個價係咪算平?
同埋佢個堆裏面有無彈性尖?小弟唔係好識分

冇彈性尖
Lamy Safari算唔算鋼筆入面嘅公廁 好似人人都有咁(我都有)但價抵外型唔差係入門最佳選擇咁滯
Kaweco色靚但筆身太短 一定要合返筆蓋先揸到 好矮冬瓜

Btw買咗parallel pen 2.4同3.8未用過
有無巴絲有興趣 放$60一枝 出面好似over 80蚊
Lamy Safari算唔算鋼筆入面嘅公廁 好似人人都有咁(我都有)但價抵外型唔差係入門最佳選擇咁滯

上代神器
Pilot mr 出左正屌好多

上代神器
Pilot mr 出左正屌好多

利申 兩枝都有

我都係睇之前啲鋼筆post 諗住去買safari. 但最尾買咗al star
反而好想問有無邊到可以買到正既彈性筆尖IG 我見外國artist好多都有玩 但自己身邊無人玩完全唔知邊到買 「見到呢個post好溫暖

Post 兩張圖來睇下 plx

。 呢類型啊 搵左好耐 唔知邊到搵

香港你唔會搵到呢種鋼筆,建議你都係玩沾水筆

新forum留名
個團購

3776做$788

近代蒔繪$988

金沢箔$1280

係咪GTM

係 驚bam唔好開名

邊枝好?

赤富士好撚好丁

Exactly
諗緊教堂藍定赤富士
雙龍一般
有冇人用過
想揀枝好嘅

赤富士好撚好丁

Exactly
諗緊教堂藍定赤富士
雙龍一般
有冇人用過
想揀枝好嘅

自己訂啦 14k嗰枝未連運都係5舊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞