老老竇竇,唔用交友app其實要點識異性

693 回覆
918 Like 26 Dislike
如果你識異性係為扑嘢嘅話 真係叫雞算啦
你諗下cow一條女要嘥幾多心機時間精力 請佢食一次飯分分鐘已經貴過叫一次雞 對毒撚嚟講踏出第一步去識女仔更加係一種折磨 而叫雞你只需要幾舊水 就可以即刻屌 skip晒所有識女仔嘅煩嘢
如果你驚叫雞污糟 其實你條女可能仲污糟 你點知佢唔係N手閪 唔通個閪充滿著上一手mk啲臭精又同你講咩 反而你叫雞一定會戴套 其實仲乾淨
所以溝女前諗清楚你想要啲咩 唔好為屌閪而做
比較理想係d frd好有多唔同圈子嘅人一齊玩嘅gathering
但唔係個個都有咁嘅frd 同埋都好睇年紀
越老越少呢d
r下水吹之後約下下次再一齊做?
或者join啲長期少少嘅義工programme?
完全同意
笑死 連登就代表全香港?
我事實上都識好多女仔唔煙唔酒唔收兵嘅喺交友app識到另一半,仲好穩定喎
我自己都唔煙唔酒唔收兵,都有玩過交友app
同埋唔煙唔酒唔收兵就叫好女仔?
仲停留緊紋身係壞人嘅年代?
呢啲先尷尬
介紹左比你,自己太柒
條女就係背後向個frd數臭你
相信會搞到好似讀engine咁,得5-10%
唔講似為係我開post
你點知正評係代表好仔好女唔玩apps?
之後就用自己主觀睇法去解釋
拎正負皮黎打飛機更顯得你係一個井底之蛙
其實真係咁難咩?
義工都有範疇掛
老人家,小朋友,貓貓狗狗etc
做完義工咪問佢點解會做,係咪好鍾意老人家/小朋友/貓狗
我又係鍾意喎,平時都會做依類型嘅義工
可以下次帶埋佢哋一齊做
交換個ig已經贏咗啦
得閒reply下story 傾下計已經做再朋友
再flirt下約出嚟食飯再做義工又熟啲
最後大家都啱對方條件咪試下發展

大把人係咁識另一半啦
尤其依家有social media真係好易出pool
lm
交友 app

男:你有乜興趣
女:你唔好成日問埋啲 on9 問題啦
男:今日好似有 XXYY 喎
女:你可唔可以講啲我有興趣既野
男:
而且睇樓主咁講,佢都唔似係好yo得果班

係競爭咁大既交友app環境,恐怕會係一直都無女會覆,反而打擊自信
現實係你未講嘢之前個女仔已經起身走
連登標準答案,
毒撚一個係屋企打飛機就最好

其實唔洗咁在意其他人嘅目光,唒鳩氣
其實唔關yo唔yo事
而係要放低果種 我一對一 人地唔係一對一就覺得自己係零嘅心態
玩得app預左識到好多人 識朋友先係重點 拍拖係Bonus黎
咁樣就唔會有打擊自信嘅問題
利申真絲,

第一眼一定係睇外型先,唔使一定好靚仔,但至少要望落乾淨順眼

第二樣係展開話題,可以由問功課入手,譬如日文既就問下邊度買教科書之類,如果女方對你有興趣,自然會繼續傾落去

第三樓主可以當係識普通同性朋友咁,如果一個興趣班入邊,你淨係同某個女仔講嘢,正常女仔都會覺得好orz, 但如果你個心態係當識下朋友,同男仔女仔都玩得埋嘅,咁成個氣氛就會更加自然

有句說話我印象幾深刻,女唔係靠追返,係靠吸引返嚟,與其諗點樣approach 個女仔, 不如到返轉諗自己有啲咩吸引人嘅地方

我覺得其實毒撚都幾有market ,老老實實,講嘢又通常比較有深度,係性格可能摺過頭,一見到女仔就hang哂機,或者外型上比較不修邊幅,如果可以解決到以上兩點,有女仔主動approach 你都未定

add oil
我係女 暫時未聽過身邊有女仔係抗拒交友app
同埋點解成日要強調係好女仔先唔玩交友app
點定義好定壞?唔煙唔酒唔收兵一定係好女仔嚟?
約sp, 搵fwb, open relationship嘅就一定係壞女仔?
交友app有好多女仔玩,都有好多好女仔
點解要刻意識一班唔玩交友app嘅女仔?佢哋有咩特別之處?

問心啦,我玩過超過5個交友app
So far約出嚟好多都係認真想發展
約炮嘅會一開頭就講明約炮
你拒絕咗就唔會再煩你
其實你有無玩過交友app㗎?
玩咩活動可以識人?
Fd’s fd咁玩?
見你都係耶撚你可以睇下呢條片
https://youtu.be/D6x13_wk3Vk
可以去下教會做義工果啲如果你見到有個係好女仔黎就直接啲啦
交友app識到女朋友 就一齊7年就結婚

我得你亦得 得左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞