老老竇竇,唔用交友app其實要點識異性

693 回覆
918 Like 26 Dislike
冇fd點算
用興趣嚟識人係好
但係個focus應該係興趣第一識人第二
而唔係為咗識人而去搵興趣
提升然後表現自己都係好重要
見到自己有進步自信都會多啲
冇咪冇點解要強求
中意中意,咪又係想屌人地
打個飛機咪一樣
幫手供樓呀
毒撚冇可能做到 起碼我唔會想做
無論係帶人或者俾人帶都係咁話
我會覺得好尷尬

將兩個唔同圈子既合埋一齊
自己夾喺中間既話
都唔知理呢個定理嗰個好
本身吹水又唔係叻
而比人帶既話成日凝住會比人dum低走左去
等女溝
令你唔耐煩唔好意思,我無可否認地係有用自己既situation去覆,但係我大部分時間係強調翻 缺乏社交能力去同異性開啟話題 嚟一點,which其實我喺睇其他post既時候見到不論男女都會有既情況嚟,自卑嗰啲你當我講多咗啦,而內向都好多時喺嚟一班廿幾歲人仲煩惱緊自己A0既人既共通點

所以關於自卑嗰啲野我只可以話的確我有提到,都知道自己嚟方面要改善,但係我本意唔係討論嚟樣
通常識同性
唔漁翁唔代表追死一個
Feel到對方無意就下一個
同時幾個好反感
你拎到佢電話,同佢傾下計,佢對你有興趣自然食到架啦,你A0毒撚又要窮就要花d時間搵真命天子
我係極級內向既人
keep住有出去讀興趣班
揀親既course都9成女性 1成係年紀大啲既叔伯或者已有另一半既男性
同埋發現 讀興趣班時上堂要聽書 落堂就各自散
其實都無機會同人有接觸

唯一試過幾乎識到人既係對方主動問你問題又拎contact
不過對方係女仔
又因為我太內向加話題唔相近
所以完哂課程就無接觸

唔排除因為我唔係為左識異性而讀
如果係以呢個目標 我覺得我應該都無能力識到人
因為要岩年紀 岩心水 又要岩話題 兼無另一半 都係幾難既事
雖然變咗好似幾對我個人既建議不過覺得第三點對於識唔到異性既人都幾重要
憑自己體感都覺得多數識唔到異性既人會係 對一個人有興趣->嘗試搵方法接近對方->唔知點接近/接近得太突兀
個mindset真係應該要改做識多啲人睇下有無人會欣賞你/你欣賞佢
佢對你有興趣,你講咩都答到你架啦,佢對你冇興趣你講咩都好,都係hea覆,一係10年先覆一次
我現任係急救班識
識唔到人唔關app事我認同,但係同時都有人會唔想用app既同時試圖作出啲改變試下識人,兩件事無矛盾
其實宜家暫時走出咗嚟樣野,暫時應該無目標要去馬,目前個人既話處於試圖改善自身缺點既階段
試下d唔係淨係"讀"既興趣
同埋讀得同一個興趣班都可以無共同話題咁搞笑?
咁咪報下義工... 同埋 Join 下唔同既活動玩下
清楚自己想點就掂啦,Good Luck
點識次次坐佢哋隔離,一見有機會佢地唔識就出手
古人某程度來講好撚聰明, 咁就解決到毒撚識唔到女結唔成婚既問題, 成功將放落現代一世都可能冇機會結到婚既醜男醜女結到婚
升中四了。。。
無做啲咩狗公野,只係其實你就咁睇嚟個台都知好多唔擅長社交既人一係就一approach人就會做啲喺人地眼中係狗公既野,或者就係擔心自己會成為人地眼中既狗公所以索性斬腳趾避沙蟲
都唔係淨係讀既
書法 日文 水彩 心理學呢d類別 不過都係d可以摺埋自己做野既course
只係覺得遇到個岩既 做朋友定再進一步 都唔係易事 對內向既我黎講
識果位係心理學班識既 傾既內容唔岩呱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞