老老竇竇,唔用交友app其實要點識異性

693 回覆
918 Like 26 Dislike
升中四了,還未試過拍拖,但毒男說:「不緊要,依家努力讀書考好會考,第時有錢你荒(慌)無女?」

結果,毒男克服了一個又一個的考試,升上大學;影畢業相時,發覺好多人都一雙一對,原來大學係撮合情侶既好地方。毒男依然一個,但他說:「不緊要,即將係我踏入社會大展拳腳既時候,亦係我幸福生活既開始!」

毒男努力工作,三年,五年,七年過去了,依然單身。但他終於達成了心願,成為高收入人仕 - 月薪達二萬零五百蚊。

毒男年過三十,開始疑惑:「點解我已經係成功人仕,但仲係無女?」更令他驚訝的是,公司不少女同事都同MK型男拍拖結婚,但那些男人可不是事業型喎,例如,Dorothy既男朋友只係中五畢業既Sales,月薪只有一萬八千蚊,比自己足足少了二千多元!點解?唔係努力讀書成為有錢人就有女既咩?

不知不覺毒男到了中年,身邊已無什麼朋友,自己渡過一個又一個既聖誕節及情人節。

毒男年老了,孤零零一個坐在公園,回想一生:「自己曾得過什麼?女人的身體是怎麼樣的?和女朋友係海邊共渡平安夜既滋味係點架?高登人不是經常留帖話:『後生時唔好浪費時間,第時有錢你荒無女咩!』我照做了,究竟什麼地方出錯?」
但首先要個興趣中係有異性,而且唔係95:5果d
如果無但都係想識異性,就無辦法用呢個心態
而家條條女戴晒口罩, 搞到識女都驚中伏
放心啦樓主你個post一定唔會比護哥屌
冇啦一係肥婆
一係唔會帶出黎食飯既
佢樓上已經出現過
其實好多時唔係因為你有呢啲興趣加咗你分,而係要本身對你有啲feel所以你有呢啲興趣先會加你分
唔講以為自己開PO
中伏咪next 囉
單身咁多時間
出嚟個post就係想啲識既人可以教下啲唔識既人點把握機會
始終內向識唔到人既人無乜機會自學點同人相處把握有既機會,咁自學唔到可以靠吸取他人經驗幫下手都好既
巴打是咪想30歲做魔法師
block7 佢冇眼屎乾淨盲
其實我覺得Terrace House個推進關係嘅模式唔錯
唔計裏面有啲騎騎呢呢嘅狗公同埋臭閪嘅話
有興趣嘅都試吓date吓
個關係對大家來講就係好發展嘅對象但係都係屬於朋友嘅一種只不過唔會直接個friend zone等大家傾多啲計了解吓對方先確認係咪要向男女朋友關係推進咁樣令大家都可以平常心咁對待到
真係確定咗對邊個有興趣先淨係追嗰個
https://youtu.be/v_NO3BkXNjc
但係至少佢冇屌你
佢嗰句如果你再扮女人我一定會乜乜乜變咗做潮文
唔走出comfort zone,唔主動,怕柒
咁真係無得幫
印象中認真po佢都少亂屌人既
香港人會覺得去飲嘢係蒲仔蒲女先會咁做
但係外國來講好平常
乖仔女同MK仔女都會照去
講真,有咩所謂,人生又唔係一定要拍拖同結婚。反而我覺得畀個社會同其他身邊人貫輸一定要拍拖同結婚而搞到自己好介意又唔開心噉何必呢
我見過通常成功嘅例子都係
唔信嘅福音朋友新加入然後溝到姊妹
一間教會嘅弟兄或者姊妹同另一間教會嘅弟兄或者姊妹一齊
極少數係同一間教會嘅弟兄姊妹會拍拖
除左tinder cmb skout
有無其他app推介啊~
除非你快出手
如果唔係你見到好多嘅故事都話俾你聽識得來唔代表你勝率高
幾年嘅交情都可以輸比幾個月
所以唔好再咁容易隨便付出真心
付出六成到嘅愛就夠
萬一失敗都唔會對自己咁傷
最溝得多嘅女嘅通常都係雞蟲黎
去教會,做義工,上烹飪班,去多人去放狗嘅地方放狗(如有)......
改變既有觀念,堅持或生活習慣

例如用交友app
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞