老老竇竇,唔用交友app其實要點識異性

693 回覆
918 Like 26 Dislike
搵d可以增強自己自信既興趣玩下
運動類好多男仔做完gym都會有自信左
此post已完
其實交友app咪就係可以俾你啲毒撚練下點同女仔傾偈囉,連app都傾唔掂,face-to-face你點搞呀。

app又唔得呢樣又唔得嗰樣又唔得,一味留喺自己comfort zone,點會有進步...
我反而想個邊到識唔到異性

識唔到岩你既異性另計
我都有諗過報運動類
但要對住班陌生同學流汗 我會好怕羞
睇到一半有啲野想講清楚先,樓主係自己所講既嚟班人其中一個,答既時候亦好可能用咗自己經驗嚟答,但係本意你當係獲得一啲內向圈子細既人唔想用交友app下既交友tips之類

講叫雞高成本效益嗰啲都可以翻出去先,想識異性唔一定係要滿足生理需求,而可以係要滿足心理需求,當然你可以話講到咁清高最後咪又係會扑野? 當然無可否認係會,但係有無滿足心理需求嚟個基礎下既同樣行為既意思我相信係有唔同。

最後,樓主我雖然毒但係未去到完全未同過女仔交流/極少朋友,只係識朋友嚟個過程比較長同埋機會比較少啫 相信其他內向既人都唔係完全無經驗,只係覺得繼續咁樣落去等到唔知幾時先會識到對大家都有興趣既人
我都係我諗要繼續識多啲人 參加多啲活動
總之就增加人生經驗 儲exp咁練習同人相處
現階段朋友都識唔到點識另一半
約炮嗰啲一分鐘成百個notifications ,你估想約炮嗰啲輪到你咩毒撚真係痴痴地,咁大個人咪咁多幻想啦。

仲要咩食煙飲酒就壞人,返沙地阿拉伯啦
樓豬懦弱怕事又廢又無腦又肥矮毒柒窮
但係起碼唔似你present出嚟除咗攻擊他人無其他興趣
咁真係幫你唔到
所以你咪無女
暫時唔急去識
如果到真係有需要 應該點都逼到既
咁兩樣野唔可以話完全拆開嚟睇既
人地本身對你有無興趣係你控制唔到,但係你可以控制到自己講野會唔會太kam,無論如何提升下後者點都有幫助既
一諗到交友app好多情場騙子呃感情就唔敢用
我認我廢
見過係街有條毒撚樣問個女仔知唔知邊度有starbucks
屌你老味搭訕都柒過人
上網搵都有啦
比較認同樓上某位既講法,交友app通常女user會受到好多唔同人pm,所以一講得差少少已經即刻會俾人screen走其實更加難,現實反而好少真係會出事到即刻俾人screen走
要pin 呢個
要多啲開放思想 正面少少
樓上啲抗拒app到一個點
利申 用app識 已經拍緊兩年幾
Don’t just talk
Action
食煙飲酒的確唔一定係壞人,但係我相信有人prefer一啲唔食煙飲酒既人都係佢地既自由選擇(包括我自己都係),所以嚟班人避免係比較多食煙飲酒既人入面識人都唔係好唔合理啫
講真,a0又有咩所謂,根本唔駛咁介意,人生又唔係一定要拍拖結婚,開心咪得
利申:A0但已經決定咗呢世都唔拍拖同結婚,不追求都不接受追求,絕不叫雞及進行任何性行為
某程度疫情都有啲關事 係難咗識人
搵我?
中學大學咁多機會唔把握
興趣班又無,出街撩女又無

咁你點樣唔用app
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞