老老竇竇,唔用交友app其實要點識異性

693 回覆
918 Like 26 Dislike
發覺都幾多人(包括我自己)唔想用交友app但想識人,然後發現無從入手,尤其係成班2xA0既基本上男男女女都話自己識唔到人
睇咗咁多post既感覺就係現實進取啲就會俾人覺得狗公,唔進取就完全識唔到人,完全係dead loop嚟
其實有無人可以解下惑,到底正常有社交既人係點樣做到點頭之交->熟悉->consider對方係唔係適合做自己另一半
我都想知
有同一個問題
我覺得叫你啲friend帶你出去玩多啲
自然會識到多啲人
做義工
做前烈線巴
班fd都係A0毒撚
無啦,以前無咁勢利,當時識既就有機
而家定晒型,就好似樓價上升十幾年,從未跌過,而家社運,肺炎都照升,無野阻到
識女亦一樣,無錢,咩都恢復返都唔會識到,有錢,咩限聚咩變種,一樣食大把女,定晒型,改唔到,等收皮
落LKF,大膽撩人傾計
但係做義工最多都係叫做識咗個點頭之交,後幾步覺得先係難既地方
唔使等人撳入去睇啦我已經pin咗#3
識人相睇
就係見到有一班人覺得交友app係獵食場所以唔打算用,但係同時見到嚟班人完全識唔到異性咁先想出po問點解決
真係無人答到
即係已經出嚟做緊野?
畢業後係仲難識到
都好明樓主

唯有行山/興趣班/義工盡去
點頭之交後係要主動傾計了解
frd搭frd又好
其實搭訕抄牌/網上未嘗不可
總之要盡識更多人
要本身基數大先有可能搵到啱嘅
我知仲有人進修讀個master搵到另一半

可能人大咗
社交圈被局限係職場
但又唔方便搵同事拍拖

加油啦
唔好摺喺屋企 份人外向少少已經可以
不過當然你唔可以柒得濟啦
冇㗎喇
中學諗住入到大學先溝女
大學諗住搵到錢先溝女
返工諗住買到樓先溝女
最後成世都唔洗溝女
主動傾計了解嚟樣野感覺好難 完全把握唔到點樣唔好太進取嚇親人既同時又真係可以提升友好度
你老豆就係我 你老母萬幾個
我耶撚嚟一直翻開
同埋我問緊既仲有點推進關係
未有交友app前人類應該絕種
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞